Polislere Aile Eğitimi

26 Şubat 2018 Pazartesi 19:05
Polislere Aile Eğitimi

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ve İnegöl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü işbirliğinde emniyet ekiplerine yönelik “Eş Seçimi ve Evlilik Süreçlerinde Karşılaştığınız veya Karşılaşabileceğiniz Çatışma Çözme Yöntemleri” seminerlerine start verildi. 3 gün sürecek olan eğitimler de 300 polise son yıllarda çökme noktasına gelen aile müessesesinin ayağa kaldırılma konusunda önemli bilgiler verilecek.
İlk seminer saat 13.00’de Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Sosyal Hizmet Müdürlüğünde görevli Psikologlar Betül Kurucu ve Hatice Harmancı’nın konuşmacı olduğu seminere Emniyet Müdürü İlhami Araali, Emniyet Müdür Yardımcısı Durmuş Genç, komiserler ile polisler katıldı.
Seminer öncesi bir konuşma yapan Emniyet Müdürü İlhami Araali, “Bugün önemli bir konuda bize bilgilendirmelerde bulunacak olan yetkililere teşekkür ediyoruz. İnsanlar birlik ve beraberlik içerisinde yaşarlar. Bu birlik ve beraberlik ortamında aile içerisindeki sorunlarla sıklıkla karşılaşıyoruz. Bu tarz olaylara çokça müdahale etmek zorunda kalıyoruz. Hepimiz anayız, babayız, evladız, kocayız, eşiz… Hepimiz sosyal bir ortam içerisinde yaşıyoruz. Sorumluluklarımız var. Bazen istemesek de sıkıntılı durumlar yaşayabiliyoruz, sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu sorunların üstesinden nasıl gelebiliriz konusunda uzmanlarımız bize bilgilendirmelerde bulunacaklar. Sorunlarla karşılaştığımızda nelere dikkat etmemiz gerektiğini bizlere aktaracaklar. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
NEREDE O ESKİ GÜNLER?
Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğüne bağlı İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Serpil Noyan ise, “Öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Aile Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirecek olduğumuz Eş Seçimi ve Evlilik Süreçlerinde Karşılaştığınız veya Karşılaşabileceğiniz Çatışma Çözme Yöntemleri konulu sunumumuza katıldığınız için teşekkür eder ve hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım. Evvel zamanlarda bilinirdi ki başımız sıkışsa, bir derdimiz olsa akrabamız komşumuz yardıma koşar, yükümüzü hafifletmeye çalışırdı. Günümüzde çevreden bi haber yaşanmaya başlanıldı. Sorarım size; Günümüzde kaç kişi apartmanında yaşayan insanları tanımaktadır? Kaç kişi mahallesindeki temizlik görevlisinin, seyyar satıcının farkındadır?  İşte yakın çevremizdeki insanların dertlerinin ve ihtiyaçlarının farkında olamadığımız bu zamanda Sosyal Hizmet Merkezleri çeşitli alanlarda ihtiyaç sahibi birey, aile ve grupların tespiti ve ihtiyaca yönelik çözüm önerileri için çalışır.” Dedi.
44 MİLYON DESTEK
Serpil Noyan konuşmasını şöyle sürdürdü; “İnegöl SHM olarak 2016 Eylül ayı itibari ile hizmet vermeye başlamış ve günümüzde ise 3 psikolog, 2 psikolojik danışman, 4 sosyal çalışmacı, 7 sosyolog, 2 öğretmen, 2 hemşire, 1 tercüman ve 4 şoför olmak üzere toplam 34 personel ile sosyal hizmet modellerini uygulamaya devam etmekteyiz. Müdürlüğümüz açılışından bu güne deyin İnegöl ve Yenişehir’ de mağdur ve ekonomik olarak desteklenmeye ihtiyacı olan 9 bin 80 vatandaşımıza 44 milyon lira destek sağlamış, aynı zamanda evde bakım, huzurevi, kreş, korumaya muhtaç çocuk, doğum yardımı, Şehit-Gazi ailesi destekleri, engelli kartı hizmetleri kapsamında 12 bin 254 vatandaşımızın yardımına koşmuş, Aile ve Sosyal Destek Programı kapsamında İnegöl ve Yenişehir’ de toplam 1856 hane ziyareti gerçekleştirmiş, ailelere psiko sosyal açıdan destek vermiş ve bireylerin refahlarını göz önünde bulundurarak iş ve işlemlerini yürütmüştür. “.
ÇOCUK KADIN ENGELLİ YAŞLI DESTEKLERİ
Sosyal Hizmet Merkezlerinin hizmet alanı; kadın, aile, çocuk,  yaşlı, engelli, şehit yakını ve gazileri kapsamaktadır. Kuruluşumuzun aile ile yürüttüğü hizmetler kapsamında çocuğun aile yanında desteklenmesi amacı ile yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti, Danışmanlık hizmetleri, Doğum yardımı hizmetleri; Kadın ile ilgili yürüttüğü hizmetler kapsamında kadının toplum ve aile içerisinde statüsünün arttırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi, kadının istismara ve şiddete maruz kalması durumunda Şönim, Kadın konukevleri gibi paydaş kurumlar ile ortak çalışarak kadının koruma altına alınması; Çocuk ile ilgili yürüttüğü hizmetler kapsamında; çocuğun ihmal ve istismara mağruz kalması durumlarının tespiti sonrasında gerekli eğitim, danışmanlık, sağlık, bakım tedbirlerinin alınması. Engelli bireyler ile ilgili yürüttüğü hizmetler kapsamında; engellinin aile yanında bakımının desteklenmesi amacı ile ailenin Evde Bakım yardımı ile desteklenmesi, engellinin nitelikli bakımının sağlanması amacı ile kuruluş bakımına alınma işlemlerinin yürütülmesi, engelli kartı işlemlerinin yürütülmesi için çalışmalar yapıyoruz. Yaşlı bireyler ile ilgili yürüttüğü hizmetler kapsamında; kimsesiz ve bakıma muhtaç olan yaşlıların korunması, yaşam kalitelerini arttırmak amacı ile kuruluş bakımına alınması işlemlerinin yürütülmesi. Şehit yakını ve gaziler ile ilgili yürüttüğü hizmetler kapsamında şehit haberinin aileye verilmesi, sonrasında ailenin psiko sosyal yönden desteklenmesi, şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkındaki iş ve işlemlerin yapılması gibi faaliyetlerini yürütmekteyiz.
DOĞUMDAN ÖLÜME
“Deyim yerinde ise insanın doğumdan ölümüne kadar olan tüm süreçlerde ve toplumun tüm dezavantajlı gruplarına gerek Emniyet Müdürlüğü gerek Jandarma Komutanlığı gibi paydaş kurumlarla işbirliği halinde birlikte hareket ederek tüm dezavantajlı gruplara psiko-sosyal ve ekonomik anlamda destekleyen faaliyetleri yürütmekteyiz. Tüm bunların yanında Aile ve sosyal politikalar Bakanlığının programladığı ve Sosyal Hizmet Merkezlerince yürütülen tüm halkı kapsayan Aile Sosyal Destek Programı 2016 tarihi itibari ile uygulanmaya başlamıştır. Bu program kapsamında görevli Asdep personelleri Türkiye’de yaşayan her ailenin kapısına kadar gelerek aile bireyleri ile birebir görüşmeler gerçekleştirmekte ailelerin durumlarını yerinde değerlendirme ve ihtiyaç olması durumunda hizmetlerimiz ile ilgili gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır. İnegöl Sosyal Hizmet Merkezi olarak belediyemizin de katkılarıyla Türkiye’de ilk giydirilen ASDEP aracımız ile halkımızı kurumumuza çağırmak yerine biz halkın ayağına giderek arz odaklı hizmetle toplumdaki tüm sosyal riskleri önceden tesbit ederek önlemler almaktayız.”
İNEGÖL’E HİZMET VERMEKTEN ONUR DUYMAKTAYIZ
“Ülkemizin asayişi ve korunması için canla başla çalışan emniyet güçleri ve askerlerimizin güç ve stres düzeyi yüksek işler yaptığını bilmekteyiz. Bunun doğal sonucu olarak zaman zaman iş stresini evine taşıyan ve bu sebepler ile aile içi çeşitli problemler yaşayan polislerimizin askerlerimizin olabileceğini bilmekteyiz. Bu sorunların sağlıklı çözümü ve gerekli rehberliğin yapılması için Müdürlüğümüzce Danışmanlık faaliyetleri yürütmekteyiz. Ben ve ekibim ilk günkü aşk ve heyecanla atanmış değil adanmışlık ruhuyla görevli değil, gönüllülük düsturuyla İnegöl’e hizmet vermekten onur duymaktayız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca düzenlenen ve Müdürlüğümüzün Eğitim ve Danışmanlık Birimlerince yürütülen Aile Eğitim Programı kapsamında Aile Yaşam Becerileri, Okul ve Aile gibi konuların yer aldığı Aile Eğitim ve İletişim Eğitimleri; Madde Kullanımı Riski ve Madde Bağımlılığından Korunma, Çocuk ve Ergen Sağlığı gibi konuların yer aldığı Sağlık Eğitimleri; Aile ve Alışveriş, Enerji Tasarrufu konulu İktisat Eğitimleri; Aile ve İnternet, Bilinçli Medya Kullanımı gibi konuların yer aldığı Medya Eğitimleri; Kişi Hakları, Aile Hukuku gibi konuların yer aldığı Hukuk Eğitimleri bulunmaktadır. Bu gün burada gene bu eğitimler içinde bulunan Eş Seçimi ve Evlilik Süreçlerinde Karşılaştığınız veya Karşılaşabileceğiniz Çatışma Çözme Yöntemleri konulu sunumu çalışma arkadaşlarım sizlere sunacaktır. Evliliğin hayatı paylaşmak olduğunu, yanı başınızdaki üstü tozlanmış en değerli hazineniz eşlerinizin ellerine sımsıkı sarılmayı hiç unutmamanız dileği ve ümidiyle… Teşekkür ederim.”
Hizmet Müdürlüğünde görevli Psikologlar Betül Kurucu ve Hatice Harmancı tarafından “Eş Seçimi ve Evlilik Süreçlerinde Karşılaştığınız veya Karşılaşabileceğiniz Çatışma Çözme Yöntemleri” konularında bilgiler verdiler.

banner380

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaberEmniyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<