banner359

Pompalı tüfek cinayetinde karar

27 Kasım 2019 Çarşamba 17:24
Pompalı tüfek cinayetinde karar

Mobilya sanayinde 3 yıl önce borç- alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıkan çatışmada, pompalı tüfekle 1 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaralayan Ünal D.(35) hakkında karar verildi.

Karar duruşmasına çıkan cinayet zanlısına adam öldürme suçundan 25 yıl, adam yaralamadan 8 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, Tunay Kartal'a ise tehdit ve adam yaralama suçundan 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Olay, 12 Ağustos 2016'da, Mobilya Sanayi Sitesi Mahmudiye Mahallesi Çağrı Sokak'ta bulunan büfede meydana geldi. Tunay K.(31) ve Erkan M.(32), iddiaya göre, borç- alacak anlaşmazlığını görüşmek için Ünal D. ile büfede buluştu. Burada taraflar arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Ünal D. otomobilinden aldığı pompalı tüfekle 2 şahsa ateş etmeye başladı. Tunay K.ve Erkan M. de üzerlerindeki tabancaları çekerek karşılık verdi. Çatışmada, Tunay ve Erkan ağır yaralanırken, bacağından yaralanan Demiray aracına binerek kaçtı.

TESLİM OLDU Tunay K. ve Erkan M., çevredekilerin çağırdığı sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi'nin acil servisine götürülerek tedaviye alındı. Kaçan Ünal D. ise yaralı halde polis merkezine giderek teslim oldu. Çatışmada vücuduna isabet eden kurşunlar nedeniyle ağır yaralanan Erkan M, acil servisteki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Tedavisinin ardından gözaltına alınan Ünal D., tutuklandı.

'KENDİMİ KORUDUM'

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili görülen davada, tutuklu sanık Ünal D. 11'inci duruşmada hakim karşısına çıktı. Önceki ifadelerini yineleyen sanık, "Alacak verecek yüzünden olay yerinde bir araya geldik. O sırada çıkan tartışmada bana silahla ateş ettiler, ben de silahımla kendimi korudum" dedi.

KARAR VERİLDİ

İnegöl Ağır Ceza mahkemesindeki karar duruşmasında cinayet zanlısı Ünal D.’ye adam öldürme suçundan 25 yıl, adam yaralamadan 8 yıl 4 ay hapis cezası verilirken, Tunay Kartal'a ise tehdit ve adam yaralama suçundan 7 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<