banner359

Posoflular Doğdukları Topraklarda

18 Mayıs 2016 Çarşamba 10:01 2016-05-18 10:04:53
Posoflular Doğdukları Topraklarda

 İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Dernek, hemşerilerini ata yurtlarına götürmek için gezi düzenledi.

İnegöl´de en çok nüfusa sahip olan Posoflular, şehrin ve hayatın her alanında yer alıyorlar. Kendilerini İnegöllü addedip, yaptıkları etkinlikler ile şehre artı değer katmak için uğraşan Posoflular, bir yandan da kendi hemşerilerine dönük sosyal faaliyetlere imza atıyor. İnegöl Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği önceki gün dernek önünden 46 kişilik kafileyi Posof´a yolcu etti. Belediye Başkanvekili Turgay Yel Başkanlığındaki Belediye heyeti ve Özgen Kurşun Başkanlığındaki dernek yönetiminden bir heyet de kafileye eşlik etti.

Dernek binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Dernek Başkanı Özgen Kurşun, “Yıllar önce bu güzel şehri kendimize yurt edinmişiz. Karnımızı burada doyuruyoruz. Posoflular çok necip bir halktır. Geçmişini unutmadığı gibi vefalıdır da… Bundan dolayı doğduğu şehri unutmaz, o güzel topraklarda kimsesi olmasa da irtibatını koparmaz. Bizde dernek olarak İnegöl´ümüzün de kardeş şehri olan doğduğumuz topraklara gezi düzenliyor ve hemşerilerimizi uğurluyoruz” dedi

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Posof gezisi ile alakalı SMS, sosyal medya ve çeşitli bilgilendirmelerle hemşerilerin geneline ulaşmaya çalıştıklarını, kimseyi üzmeden kırmadan bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Dernek Başkanı Özgen Kurşun, bu sosyal projeyi her sene düzenleyerek geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.

SILAY-I RAHİM ZİYARETİ

Güneşin battığı yerden güneşin doğduğu yere İnegöl´ün kardeş şehri Posof´a yapılan gezinin gurbetten sılaya yapıldığının altını çizen Kurşun, “Hemşerilerimizin hasret gidereceği ve büyüklerini göreceği bu ziyaret aslında bir sılayı rahim ziyaretidir. Akraba ziyareti dinimizde de övgülerle anılmıştır. Bundan dolayı manevi bir yönü de vardır” dedi.

19 MAYIS ETKİNLERİNE KATILINACAK

Geziyi Mayıs ayında yapmak istemelerinin sebebinin Posof´ta çevre il ve ilçelere nam salan 19 Mayıs etkinliklerine de katılmak olduğunu ifade eden Kurşun, “19 Mayıs etkinlikleri Posof´ta bir başka kutlanır. Festival havası eser. İstanbul´dan, Zonguldak´tan, Ankara, Bursa ve çevre il ve ilçeler ile birçok şehirden hemşerimiz bu etkinliklere katılmak için Posof´a giderler. Biz de Allah nasip ederse heyet ve kafilemizle etkinliğe katılacağız” dedi.

PROJE NASIL DOĞDU?

Yeni yönetim olarak protokol ziyaretleri kapsamında Belediye Başkanı Alinur Aktaş ziyaretinde ortaya atılan fikir sebebi ile projenin ortaya çıktığını ifade eden Özgen Kurşun, “Başkanımız ortaya bir fikir attığında arkasında duran bir yapısı ve güzel bir duruşu var. Bu konuda da bize en büyük desteği Belediyemiz dolayısıyla Başkanımız vermiştir. Posof yolunda ayaklarımızı yerden kesmiştir. Kendilerine hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Ayrıca gezinin oluşumunda görev alan yönetimden arkadaşlarım Salih Gürler ve Ali Çiftçi´ye de yönetimim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından kafile dualarla uğurlandı.

Son Güncelleme: 18.05.2016 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<