banner359

Romanlar Derneği Romanlara yakışır şekilde açıldı

.

15 Mart 2015 Pazar 14:51 2015-03-15 15:22:09
Romanlar Derneği Romanlara yakışır şekilde açıldı

 Geçtiğimiz aylar kurulan  İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği’nin açışı geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirildi. Açılışta programa katılamaması nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telgraf göndererek, lokalin açılışının hayırlara vesile olmasını temenni etti. 

Düzenlenen açlışın törenine İlçe protokolü katılırken, açılış öncesi Yenişehir Gençlik Folklor Gurubu oyunları ile vatandaşlara güzel anlar yaşattı. Roman vatandaşlardan kurulan müzik gurubu ise eserleriyle kulakların pasını sildi.

ROMAN KÜLTÜRÜNÜN TANITILMASINA İMKAN SAĞLAYACAKTIR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği telgrafta, “Bizler toplumsal ve kültürel yapımızdaki çeşitliliği, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren en büyük zenginliğimiz olarak görüyoruz. Lokal binası, bu mozağin önemli taşlarından biri olan Roman vatandaşlarımızın bir araya gelmesine ve Roman kültürünün tanıtılmasına imkan sağlayacaktır. Lokal binasının hayırlı olmasını temenni eder; tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularla selamlarım” ifadeleri yer aldı.

 MÜZİK KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, “Bizim bu derneği kurmaktaki amacımız yıllardır maddi manevi ihmale uğramış roman toplumunu ülkemizin birer bireyleri olarak tekrar topluma kazandırmak. Toplumumuzun diğer bireyleri ile kaynaşmalarını sağlamak. Kısaca ülkemizin diğer vatandaşları gibi saygın ve öz güven sahibi bireyler olduklarının hatırlanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda toplumumuzun en büyük düşmanı olan cehalet hastalığı ile savaşmak adına gelecek neslimizin, tahsil derecesini yükseltmek, meslek sahibi yapmak yaşam standartlarını yükseltmek, topluma faydalı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Dernek olarak önceliğimiz işsiz gençlerimizi halk eğitim merkezi aracılığıyla, meslek sahibi yapıp ve iş kur aracılığıyla, iş sahibi yapmaktır. Buna istinaden roman halkının müziğe yatkın olmasından dolayı İnegöl halkı ile kaynaştığımız halde bu müzik kültürünü yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”

HER KİM DİNİ İSLAMA İHLAS İLE HİZMET EDERSE, ALLAH (CC) ONU MUVAFFAK KILSIN
“İnegöl roman kültürünü yaşatma derneğimizin kuruluşunda, emeği geçen başta sayın kaymakamımız, özellikle ki İnegöl Belediye Başkanımızın bu konuda ustun gayret ve desteği her turlu takdir ve teşekkürün üstündedir. Allah (cc) 2 cihanda kendisini aziz eylesin. Ayrıyeten derneğimize şahsi yardımda bulunan, başta İshakpaşa Eğitim Ve Kültür Derneği Başkanı Mehmet Şenol’a, Serhat İnşaat, Doğu Garajı Müstecerine, Bosse Mobilya, Saloni Mobilya, Sebahattin Özkaplan, İngaz Müdürüne ve tüm İnegöl halkına minnettarız. Gayemiz atalarımızdan miras, dini ve milli kimliğimizin hizmetkarları olma yolunda, gece gündüz yılmadan bu ulvi sancağı gelecek nesillere ilelebet ulaştırmaktır. Duamız odur ki bir hak dostunun buyurduğu gibi ‘Her kim dini İslama ihlas ile hizmet ederse, Allah (cc) onu muvaffak kılsın. Allah hepimizin yar ve yardımcımız olsun, hepinizi Allaha emanet ediyoruz” dedi.

HEDEF İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Her geçen gün yeni gelişmelerin, yeni atılımların ve yeni güzelliklerin yaşandığı İnegöl’ümüzde bugün yine çok güzel ve anlamlı bir çalışmasının açılışını yapıyoruz… Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük bir titizlikle üzerinde durduğu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in özel olarak ilgilenmesi sonucunda yapılan roman açılım çalıştayları, sonucunda romanlarla ilgili yasada yapılan değişikliğin yıl dönümünde İnegöl Roman Kültür Derneği’ni açılışını gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana, hizmette sınır tanımadık ve tanımayacağımızı da buradan bir kez daha söylüyorum. Halkımıza hizmetin en iyisini sunmanın hesabını yapıyor ve bu hedef için mücadele veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla halkımızın faydalanacağı yeni, farklı ve yararlı projeler üretmeye devam ediyoruz. Bugün de şehrimize yeni bir renk katacak olan Roman Kültürünü Yaşatma derneğinin açılışı için burada toplandık. İnegöl’ümüzün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu her ortamda her fırsatta söylüyoruz. İnegöl’ümüz Balkanlardan, Kafkaslardan, Rumeli’den ve Anadolu'nun dört bir köşesinden göç almış sosyo-kültürel zenginliğe sahip bir şehir”

İNEGÖL’DE YAŞAYAN HER VATANDAŞIMIZ BİZİM İÇİN DEĞERLİ VE ÖNEMLİDİR
“İnegöl’de yaşayan her vatandaşımız bizim için değerli ve önemlidir. Bizler kesinlikle kimseye karşı ön yargılı davranmadan herkesi olduğu şekilde kabul edip bu şehre kazandırmanın derdi ve hesabı içerisindeyiz. Bu dernek binasını yaptık fakat bundan sonra devam ettirilmesi noktasında özellikle dernek yönetiminden çok büyük bir gayret beklediğimi ifade etmek istiyorum. Temennim bu derneğin sadece insanların bir araya gelip çay, kahve içtiği değil sohbetlerle, farklı toplantılarla, konferanslarla insanların yeni şeyler öğreneceği, kendini geliştireceği güzel bir mekân olmasıdır. Tabi biz İnegöl Belediyesi olarak fiziksel mekanlar üretiyoruz. Mahalle konakları yapıyoruz. Ama şunu ifade etmem lazım fiziksel mekanlar üretmek işin sadece bir kısmı. Önemli olan bizim ürettiğimiz bu fiziksel mekanlarda aklın ve kalbin doyacağı manevi gıdaları temin edebilmekte. Bu manada İnşallah bu mekanda da Roman vatandaşlarımıza yönelik önemli bir ihtiyacı gidermiş oluruz. Derneğimizin roman kardeşlerimize ve ilçe halkımıza hayırlı  uğurlu olmasını diliyor, açılışımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

BİZ ALLAH KULLARIYIZ, HER KİM OLURSAK OLALIM
Son olarak açıklamalarını yapmak üzere kürsüye çıkan İlçe Kaymakamı Ali Akça ise, “Biz biliyoruz ki, Roman kardeşlerimiz çiçeği severler. Biz biliyoruz ki, Roman kardeşlerimiz kuşları severler, müziği severler. Roman kardeşlerimiz güzel olan her şeyi severler. Güzellikleri seven Roman kardeşlerimizi bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Meşhur bir Roman ezgisi vardır, “İlle de roman olsun, ister çamurdan olsun. Oda Allah kulludur her kim olursa olsun”. Bu Roman ezgisi bana Peygamberimizin veda hutbesini hatılatır. O güzel dinimizin güzel Peygamberi bir kez hac yapmıştır. O ilk ve son haccında, insanlığa seslendiği o veda hutbesinde, temel insan hakları dersi vermiştir insanlara. Yaşamın kutsallığından bahsetmiştir. Namusun kutsallığından bahsetmiştir. Ve kadın haklarının kutsallığından bahsetmiştir. Ve veda hutbesinin bir kısmı da ayrımcılığa karşıı çıkmayla ilgilidir. Derki Peygamberimiz, “Rabbimiz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Adem’densiniz, Adem ise topraktandır. Hepimiz topraktanız, hepimiz çamurdanız” onu için biz Allah kullarıyız, her kim olursak olalım”

ROMAN KARDEŞLERİMİZ ÇALIŞKANDIR
“İnegöl’de 3 bine yakın Roman kardeşimiz yaşamakta. Roman kardeşlerimizin ekonomik yönden, sosyal yönden dezavantajlı durumlarını daha da iyileştirmek için Halk Eğitim aracılığıyla, Mesleki Eğitim Yerimiz aracılığıyla, Belediyemiz aracılığıyla ve İŞKUR aracılığıyla yapmamız gerekn bir takım çalışmalar olacak. Kurulan derneğimiz de bu konuda bizlere aracılık edecek. Ve siz Roman kardeşlerimiz, bizlerin çalışmalarına sizlerde destek olacaksınız, sizlerde katılacaksınız. Biz biliyoruz ki, Roman kardeşlerimiz çalışkandır, gayretlidir ve alınlarının telini, ellerinin emeğini yemek arzusundadırlar. Onların gayretli duruşlarını bizlerde destekleyeceğiz. Yarınlarınız ve yarınlarımız güzel olsun şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 15.03.2015 15:22
Anahtar Kelimeler:
InegölRomanDerneği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<