banner359

Romanların develi sünnet merasimi büyük ilgi gördü

.

13 Ağustos 2014 Çarşamba 12:25 2014-08-13 12:34:21
Romanların develi sünnet merasimi büyük ilgi gördü
 İnegöl'de Roman vatandaşlar çocuklarını sünnet ettirirken bir deve kiralayarak kortej yürüyüşü yapıyorlar.
İlçenin caddelerinde sünnet çocuğunu özel olarak süslenmiş deveye bindiren roman vatandaşlar, kendilerince asırlık geleneklerini yaşatıyorlar.

Konvoyun en başında ise bir çocuk bindirilmiş eşek yürütülüyor. Çocuğun anne ve babası ile yakın akrabalarına ise salçalarla ve macunlarla kırmızı ve beyaz ilginç bulamalar yapılıyor. Geçmişteki ananelerini sürdüren roman vatandaşlar, ilçe merkezindeki konvoylarında diğer vatandaşların da ilgi odağı oluyorlar.

Bu adetlerin asırlardır sürdüğünü belirten roman vatandaşlar, çocuklarına neşeli ve unutulmaz bir gün yaşatmaya çalıştıklarını ifade ediyorlar. Sünnet olacak

çocuğa süslenmiş devenin üzerinde bir yakını da refakat ediyor. Mahallenin bütün gençleri de eğlenceli konvoyda yer alıyorlar. Yeni teknoloji ile birlikte konvoydaki

bütün şenlikleri kamera kaydı altına alıyorlar. Yürüyüş sırasında ilçe merkezinde trafik biraz sıkışsa da esnaf ve vatandaşlar eğlenen romanların geleneklerinden dolayı trafikte beklemeye sabrediyorlar.

Son Güncelleme: 13.08.2014 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<