banner359

Rumeli Derneğinde Başkan Değişmedi

11 Mart 2016 Cuma 10:04 2016-03-11 10:09:35
Rumeli Derneğinde Başkan Değişmedi

 İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin önceki akşam gerçekleştirilen olağan genel kurul toplantısında Salim Kaplan üçüncü kez Başkanlık görevine getirildi.

Sani Konukoğlu konferans salonundaki kongreye Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, siyasi partilerin Başkan ve yöneticileri, bazı oda ve dernek Başkanları misafir olarak katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongrede Divan Başkanlığına Bursa Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz getirilirken, yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ile gelir gider tabloları okunarak ibra edildi.

ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan´ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Renkli bir çiçek bahçesi İnegöl´ün renklerinden birisi olan Rumeli Derneğine bu güne kadar hizmet etmiş büyüklerimize teşekkür ediyorum. İnegöl Kafkaslardan, Balkanlardan, Rumeli´den velhasıl Anadolu´nun değişik yörelerinden göçle gelen insanların oluşturduğu bir şehir. Osmanlı ve öncesine dayanan Türkmen ve Manav kardeşlerimizde var. Yıllardır İnegöl üretiyor. Sanayisi, ticareti, ekonomisi, mobilyası, köftesi, kaplıcası velhasıl tarımıyla Bursa´mıza hem de ülkemize değer üretmeye devam ediyor. Burada birlik ve beraberliğin muhakkak suretle önemli bir fonksiyonu var. Bundan 50 yıl önce Yenişehir ile eşit mesafede olan İnegöl, bugün komşu ilçelerle kıyaslandığında, birçok konuda misli misli öne geçtiğini hep birlikte görüyoruz. Önemli yatırımlar, atılımlar var. Ahmet Türkel´in katkıları burada yatsınamaz. Bursa-Ankara karayolunun İnegöl´den geçiyor olması İnegöl´ün değerini bir kat daha artırdı. İnegöl girişimci insanları bu ruhunu devam ettiriyor. Yıllar önce Rusya´yı Afganistan geri püskürtmüştü ama Afganistan, kendi iç mücadeleleriyle tabiri yerindeyse sırtı yerden kalkmıyor. Bu fotoğrafı iyi görmek lazım. Kuzey Irak, Suriye veya yakın coğrafyamızdaki farklı noktalarda da çok farklı şeyler gerçekleşmiyor açıkçası. Bu noktada hangi yöreden gelmiş olursak olalım, hangi şehre ait olursak olalım, hangi örf, adet, ananeyi yaşıyor olursak olalım, bu bir üstünlük vesilesi değil, zenginlik vesilesidir. Birlik ve beraberliğimizi bozacak durumlara girmememiz gerektiğini söylemek istiyorum. Rumeli Derneğimiz çok hayırlı çalışmalara imza atan bir Derneğimiz. Her sene etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Rumeli Derneğinin sadece örf ve ananeleri yaşatan bir dernek olmadığını, beraberinde İnegöl´ün değerleriyle de entegre olmuş haliyle çok önemli katkılar ve destek yaptığına bizatihi şahidim. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

ZENGİNLİĞİNE GERÇEKTEN ZENGİNLİK KATIYOR

Kaymakam Ali Akça ise, “Yakın zamanda katıldığım ikinci dernek kongresi. Her dernek toplantısında o dernek mensuplarının ait olduğu kültürün zenginliğini tanıma fırsatından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bu dernek mensupları hem kültürleriyle hem de tarihleriyle İnegöl´ün zenginliğine gerçekten zenginlik katıyor. Netice de şunu ifade etmek istiyorum; İnegöl bu renkli kimliği ile biz diyen insanların memleketidir. İnegöl´ün bu anlamda zenginliğine zenginlik katan bütün kişi, kurum, STK, yapılanmaları takdirle karşılıyorum. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KAPLAN GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından, iki dönemdir Başkanlık görevini yürüten Salim Kaplan´ın hazırladığı tek liste ile seçimlere geçildi. Açık oylama ile yapılan seçimde Salim Kaplan üçüncü kez Başkanlığa getirildi. Salim Kaplan´ın Başkanlığındaki İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Muzaffer Erezsarı, Yasin Altuntepe, Ekrem Yılmaz, Serdar Matışlı, Kani Ademoğlu, Arif Soral, Musa Demir, Demir İncebay, Uğur Güleç, Nurettin Oran, Hasan Çakmak, İsmail Şentürk, Hakan İleri, Denetleme kurulu ise Berat Ertopuz, Orhan Çelik, Kurtiş Güleç´ten oluştu. Federasyon Delegeliklerine ise Salim Kaplan, Muzaffer Erezsarı, Fatih Saman, Ömer Haksever, Davut Dörtkardeş ve Kadir Dörtkardeş seçildi.

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Salim Kaplan, “Katılan herkese teşekkür ediyorum. Kongremiz hayırlı olsun. 4 yıldır süren Başkanlık süremi iki yıl daha uzattınız. Derneğimize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 11.03.2016 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<