banner359

Rumelilerde Yeni Başkan Fatih Saman

07 Mart 2018 Çarşamba 10:58
Rumelilerde Yeni Başkan Fatih Saman

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği´nin olağan genel kurul toplantısı Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Başkan Salim Kaplan´ın yeniden aday olmadığı kongrede iki liste ile gidilen seçimde başkanlığa Fatih Saman seçildi.

Genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, bazı belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile dernek üyeleri katıldı.

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması, divan heyetinin belirlenmesinin ardından genel kurulun açış konuşmasını yapan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Salim Kaplan, “6 yıl, 3 dönem boyunca derneğimize elimizden gelen hizmeti vermeye çalıştık. Görev süremde bizlere desteklerini esirgemeyen o dönem İnegöl Belediye Başkanlığı yapan ve şimdide Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten sayın Alinur Aktaş´a ve derneğimize katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

DERNEKÇİLİK KOLAY BİR İŞ DEĞİL

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Kahraman Türk ordusu şuan Afrin´de mücadele veriyor. Bu toprak kazanma mücadelesi değil, sınır güvenliğimizi sağlamak için gerçekleştirdiğimiz bir operasyon. Bu operasyonlarda şehit olan vatan evlatlarına Allah´tan rahmet, gazilerimize Allah´tan şifa diliyorum. Dernekçilik kolay bir iş değil, hem maddi hem manevi olarak yoruluyorsunuz. Ben şimdiden yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından derneğin faaliyet ve denetim kurulu raporları ile gelir-gider tablosu okunarak ayrı ayrı ibra edildi. Raporların ardından seçime geçildi. İki listenin yarıştığı seçim öncesi adaylara söz verildi.

KENDİ KÜLTÜR VE KÜLTÜREL VARLIĞIMIZA SAHİP ÇIKTIKÇA GÜÇLÜ OLURUZ

Başkan adaylarından Fatih Saman, "Öncelikle Afrin operasyonunda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah vatanımızın dirliğini, birliğini daim kılsın. Bu akşam katılımlarınızla onurlandığınız bu salonda camiamızı daha ileriye taşımak amacı ile onurla gururla, şerefle bu değerli camiayı en iyi şekilde temsil etmek için, ben ve ekip arkadaşlarım, sizlerin değerli oylarınıza talibiz. Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan toplumlar kültürünü kaybedecek, kültürsüz kalmaya mahkum olacaklardır. Bu anlamda biz kendi kültür ve kültürel varlığımıza sahip çıktıkça güçlü oluruz. Bu anlayışla, şehrimizin önemli camialarından biri olan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneğimizi her yönden daha ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olarak, camiamıza karşı sorumluluklarımız olduğunun bilincinde olup, bu sorumlulukları yerine getirmek için canla başla çalışacağız” dedi.

34 YILDIR DERNEĞİMİZE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIM

Diğer başkan adayı İbrahim Tahirler ise, “Öncelikle Afrin´de şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet diliyor, milletimize sabır niyaz ediyorum. Şuan orada görevde olan tüm askerlerimize de Mevlam güç kuvvet versin. İnegöl Rumeli Derneğimizin bu mutlu günleri görebilmesini sağlayan önceki dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapmış tüm büyüklerimizden ebediyete intikal etmiş olanlara Allah´tan rahmet, hayatta olanlara ise uzun ömürler diliyorum. Bu akşam kongremizin böylesine coşkulu, böylesine güçlü gerçekleşmesini sağlayan 6 yıldır başkanlığımızı başarıyla sürdüren Salim Kaplan başkanımıza da teşekkür ediyorum. Ben İbrahim Tahirler. 29 Mart 1970 İnegöl doğumlu olup, ticaretle meşgulüm. Anne tarafım Kumanova, baba tarafımdan da Üsküplüyüm. Sizden biriyim, içinizden biriyim. 14 yaşımda Rumeli Derneği ile tanıştım. Derneğimizin ilk folklorcusu olmak bana nasip oldu ve 34 yıldır derneğimize hizmet etmeye çalıştım. Gün geldi folklor hocalığına layık görüldük. Gün geldi festival sorumlusu tayin edildik. Hiçbir vazifeden kaçmadık, ne görev verildiyse severek yapmaya çalıştık. Bugün derneğimizin en üst seviyesi olan başkanlığa aday olduk. Allah nasip eder, sizlerde destek verip göreve getirirseniz, planladığımız birkaç çalışmadan bahsetmek istiyorum.  Dernek binamızın ve bahçemizin bakım ve onarımı, dernek lokalimizin masa, sandalye, ünite, televizyon tefrişatının yenilenmesi. Muhtarlığımızın öncülüğünde yardıma muhtaç ailelerimize belirli zamanlarda erzak desteği. Özellikle Arnavut camiasından öğrencilerimize burs desteği vereceğiz. Belirli zaman dilimlerinde camiamızın yaşlılarına ilçe dışı kültür gezileri, dernek üyelerimizin hepsine anlaşacağımız özel hastane, akaryakıt, kasap ve marketlerden alacağımız indirim kartları ile üyelerimize daha ucuz alışveriş imkanı sağlamak istiyoruz. Tabii ki ticaretlerimizi camiamızın içinden kardeşlerimizle yapacağız. Mesela akaryakıt için Fatih Saman kardeşimizden destek isteyeceğiz. Aslında bunlar her dernek yönetiminin yapması gereken doğal görevlerdendir. Biz sadece bu iş için gelmiyoruz. Camia insanlarımızın huzuru, mutluluğu, istekleri, sorunları ve hakları bizim en büyük sorumluluğumuz” diye konuştu.

YENİ BAŞKAN FATİH SAMAN

Adayların konuşmasının ardından gizli oy açık tasnif şeklinde yapılan seçim sonucunda Fatih Saman 262 oy alarak başkanlığa seçilirken, İbrahim Tahirler´in listene 234 oy çıktı. Fatih Saman başkanlığındaki İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu Ayhan Güleç, Zekai Sürer, Esat Ayaz, Musa Demir, Mustafa Işıklar, İlker Akgüller, Turhan Matışlı, Necdet Solak, Hakan İleri, Serkan Ay, Ahmet Hacılar, Ümit Haraslı, Celalettin Elibol, Denetim kurulu ise, Orhan Çelik, Kurtiş Güleç ve Müslim Serbest´ten oluştu. 

Anahtar Kelimeler:
InegölFatihSamanRumeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<