banner359

Rüzgar Yağlık Ayçekirdeğini Kırdı

09 Ağustos 2017 Çarşamba 11:06 2017-08-09 11:09:01
Rüzgar Yağlık Ayçekirdeğini Kırdı

 Geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddeti rüzgar nedeniyle yağlık ayçekirdeği üretimi yapılan alanlarda ciddi zararlar meydana geldi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan zararın çok fazla olmamakla birlikle çiftçiyi üzdüğünü belirten İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, "Geçtiğimiz yünlerde yağlı hava ve akabinde de fırtınanın çıkması nedeni ile yağlık ayçekirdeği dikilen alanlar zarar gördü" dedi.

SİGORTADAN YARARLANABİLECEK

Bu konuda bazı çiftçilerin TARSİM´den yararlanabileceğini belirten Girgin, "Çiftçilerimizden TARSİM sigortası mevcut olanlar, sigortadan yararlanabilecek. Sigortası olmayanlar ise faydalanamayacak. Bu bir afettir sonuçta. 20 dönümlük arazilerde hemen hemen 1 dönüm tamamen zarar gördü. Bazı tarlalarda ise hemen hemen yüzde 50´ye yakın yerler zarar gördü" şeklinde konuştu.


Son Güncelleme: 09.08.2017 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<