banner359

Saadet Partisi’nden Anlamlı Sergi

05 Aralık 2018 Çarşamba 10:06
Saadet Partisi’nden Anlamlı Sergi

4 Aralık Dünya Madenciler günü nedeniyle Saadet Partisi (SP) İnegöl İlçe Kadın Kolları tarafından Kapalı Çarşı girişinde fotoğraf sergisi açıldı.

Düzenlenen sergi öncesinden bir açıklama yapan SP İlçe Kadın Kolları Başkanı Havva Şen, “Bugün 4 Aralık 2018 Dünya Madenciler günü. Madencilik işkolu tüm dünyada, iş kazası ve meslek hastalıkları açısından en riskli işkollarından birisi durumunda. Dünya işgücünün sadece yüzde 1’i bu sektörde çalışmaktadır. Ölümcül kazaların yüzde 5’i bu sektörde meydana gelmektedir. Bu sektörde günde 40’tan fazla ölüm söz konusudur. Türkiye iş kazalarında dünyada dördüncü, Avrupa da ise birinci durumdadır. TÜİK’e göre, ülkemizde meydana gelen iş kazalarının yüzde 10.1’i madencilik işkolunda gerçekleşmektedir. Madencilik işkolu sadece iş kazaları değil, meslek hastalıkları açısından da çok riskli bir işkoludur. Kuralsız, denetimsiz, güvencesiz çalışma şartlarında, ölümün madencinin kaderi haline getirildiği ülkemizde, maden kazaları sonucu yaşanan ölümlerde dünyada ilk sıralarda yer almayı sürdürüyoruz. Milyonlarca yılda oluşan ve yenilenemez yeraltı kaynaklarımız olan madenlerimizin kamu yararı doğrultusunda uluslararası norm ve standartlar baz alınarak aranmasını, işçi sağlığı ve güvenliğini esas alarak; çevreyi, doğal ve kültürel zenginliklerimizi koruyarak değerlendirilmesini ve buna yönelik politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz. Dünya Madenciler Günü’nü ölümlerle anmayarak; yaşanası güzel bir ülkede kutlanacak bir güne dönüştüreceğimize olan inancımızla; bir avuç kömür için, bir ömür veren bin bir türlü meşakkat ile çalışan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nü kutluyor, Soma ve Ermenek faciaları başta olmak üzere madenlerde çalışırken hayatını kaybeden bütün emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından sergi izlenime açıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<