banner359

Sağlık Turizmi Derneği'nden Aktaş’a ziyaret

08 Aralık 2015 Salı 15:46 2015-12-08 15:49:42
Sağlık Turizmi Derneği'nden Aktaş’a ziyaret

 BUSAT(Bursa Sağlık Turizmi Derneği) Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan BUSAT Başkanı Doç. Dr. Sedat DEMİR; “Öncelikle yakın bir dost olarak gördüğümüz İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanında olmaktan dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. İnegöl şehir olarak mobilya sanayi noktasında çok ciddi bir potansiyele sahip. Mobilya sektörüne alternatif, farklı bir potansiyeli ortaya çıkarmak adına bugün buraya geldik” dedi.
 
Demir; “Sağlık Turizmi son yıllarda dünyada giderek önem kazanan, ciddi bir ekonomik güç ve kaynak olarak turizme dönüşen bir değer olarak gündeme gelmiştir. Türkiye’de Sağlık Turizminin en güzel yapılacağı yerlerden biri de Bursa’dır. Bursa şehrimizin İnegöl ilçesi de hem sıcak su kaynakları ve doğası ile hem de eko-turizm ve sağlık turizminin birleşebileceği çok ciddi bir altyapısı ile önemli bir merkez olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alan ile ilgili farklı çalışmaları ortaya koymak ve eko-turizmin nasıl gelişebileceğini konuşmak için Belediye Başkanımızı ziyaret etmek istedik. Şunu görüyoruz ki İnegöl ilçemiz kısa bir süre içerisinde sağlık turizmi konusunda çok ciddi yatırımlar yapacaktır. Belki de atılacak adımlarla mobilya sektörü kadar sağlık turizmi de azımsanmayacak kadar gelir elde edebilecektir” dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Öncelikle Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir’e hoş geldiniz demek istiyorum. Bursa hem sanayi potansiyeli ile hem de nüfus ve sosyo – ekonomik yapısıyla çok hareketli bir şehir. Bu hareketliliğin içerisinde ilçelerin de ayrı ayrı özellikleri var. Bu farklı özellikleri ortaya çıkarmak, bunları işlemek ve başarılı bir ar-ge ile tanıtımını yaparak istenilen noktaya gelmesini sağlamak bizlerin öncelikli vazifelerindendir” dedi.
 
Sağlık turizmini sadece termal turizme bağlamamak lazım diyen Aktaş; “Eko –turizm ile yapılacak farklı sağlık tesisleriyle sağlıklı yaşlanma için oluşturulacak bölgeler ve var olan doğal imkânların hepsi bu alanda bir bütün olarak düşünülebilir. Sağlık turizmi adı altında Bursa’nın son yıllarda özellikle BUSAT aracılığı ile bu konuyu ele almasının şehrimiz için önemli bir kazanım olduğunu görmekteyiz. Bundan sonra da derneğin bu konuda farkındalık oluşturma adına çok önemli bir misyon üstleneceğine eminiz. Aynı zamanda sanayi şehri olan Bursa’nın bir sağlık şehri olduğunu hem Türkiye’ye hem de bütün dünyaya ilan etmesi noktasında alt yapımızı da hızlı bir şekilde güçlendirmemiz gerekiyor” dedi.
 
Aktaş; “18 – 19 Aralık 2015 tarihleri arasında 2.Bursa Turizm Zirvesi ve 4. Bursa Turizm Sempozyumu düzenlenecek. Ben de gerçekleştirilecek bu zirvede konuşma yaparak Oylat ve İnegöl’ümüzü tanıtacağız. Bu zirvenin eko-turizmin gelişmesi noktasında önemli kazanımlar sağlayacağını umut ediyoruz. Düzenlenecek bu zirvenin hem İnegöl’ümüze hem de Bursa’mıza hayırlar getirmesini diler, BUSAT Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir ve ekibine eko-turizmin ön plana çıkması için göstermiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Son Güncelleme: 08.12.2015 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<