banner359

Sağlıkçılar iş bıraktı

17 Şubat 2022 Perşembe 15:26
Sağlıkçılar iş bıraktı

Genel Sağlık-İş Sendikası üyeleri, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin geri çekilmesi, aile hekimliği çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılması ve aile sağlığı merkezi cari gider ödeneklerinin artırılması talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.

3. Sağlık Ocağı önünde iş bırakma eylemi nedeniyle basın açıklaması yapan Genel Sağlık İş İşyeri Temsilcisi Ayşen Bağcı, “Ülke olarak, ekonomik krizin tüm yurttaşlarımızı yoksullukla karşı karşıya bıraktığı zorlu bir süreçten geçmekteyiz. Böylesi bir süreçte sağlık çalışanları da ülkemizdeki tüm emekçiler gibi bir yanda pandemi ile mücadele ederken bir yandan da geçim derdine düşmüştür. Sağlık çalışanlarının mutfağına düşen yangın, evlerini ısıtmaktadır. Açık sınırına yaklaşan ücretlerle faturalarını ödeyemeyen sağlık çalışanları; kara kışı, “kara kara düşünerek” geçirmektedir” dedi. Bağcı açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ancak; emekçinin derdine çözüm üretme makamında oturanların gözleri görmüyor, kulakları duymuyor. “Sağlık çalışanlarının maaşlarında ve özlük haklarında iyileştirme” dediniz, yapmadınız. Çıkardığınız yönetmelikle cezalandırdınız. Covid-19 meslek hastalığı olarak kabul etmediniz. Şiddetsiz çalışma ortamları sağlayamadınız. Ek gösterge yalanı ile yıllardır oyaladınız. Geleceğimizi güvencesiz bıraktınız. Yoksulluğa mahkûm ettiniz. Tüm bunların sonucunda hastaneleri hekimsiz, ekonomik politikalarınızın başarısızlığı sonucu hastaları ilaçsız bıraktınız. İzlenen piyasacı sağlık politikaları sonucu sağlık sitemi çökme noktasına gelmiş ancak sağlık hizmetlerinin bel kemiği sağlık emekçileri çalışmaktan, üretmekten, can kurtarmaktan vazgeçmemiştir. Siyasi iktidarın kendi sağlık politikalarının başarısı olarak sunduğu sağlık hizmetlerindeki başarı, aslında sağlık emekçilerinin özverili, insan üstü çaba ile gerçekleştirdiği başarıdır. Biz sağlık çalışanları olarak hiçbir zaman çok çalışmaktan yorulmadık, yorulmayız da. Ancak insan onuruna yaraşır bir şekilde yaşamak istiyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<