Sağlıklı Beslenme Kursu Başladı

15 Aralık 2018 Cumartesi 17:11
Sağlıklı Beslenme Kursu Başladı

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) kapsamında İnegöl’de ilk defa Sağlıklı Beslenme Kursu açıldı. Uzman diyetisyen nezaretinde 184 saatlik Sağlıklı Beslenme eğitiminden geçecek kursiyerler, Nisan ayı sonunda daha sağlıklı bir yaşam için tam donanımlı hale gelerek belgelerini alacak.

Hayatın her alanına dokunarak 7’den 77’ye her bireye fayda sağlayacak çalışmalar ortaya koyan İnegöl Belediyesi, İNESMEK kursları kapsamında bir ilke imza attı. Sağlıklı yaşamın sağlıklı beslenmeden geçtiği dikkate alınarak, İnegöl’de ilk defa İNESMEK kursları kapsamında sağlıklı beslenme kursu açıldı. İNESMEK çatısı altında Diyetisyen Zehra Nur Çavuşoğlu gözetiminde gerçekleştirilen kurs 6 Aralık tarihinde başlarken, 10 kursiyer Nisan ayı sonuna kadar sürecek toplam 184 saatlik eğitim sonunda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını öğrenecek.

Belediye Başkanı Alper Taban, Cuma akşamı Beşinci Mevsim Kültür Merkezinde devam eden sağlıklı beslenme kursunu ziyaret etti. Diyetisyen Zehra Nur Çavuşoğlu ve kursiyerlerle bir araya gelen Taban, burada kursun içeriği hakkında bilgiler aldı. Sağlıklı beslenmeye ilişkin bilgiler de edinen Taban, ayrıca hazırlanan farklı içeceklerin de tadına baktı.

İNESMEK’TE 1773 KURSİYER EĞİTİM GÖRÜYOR
Kurs ziyareti sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bilindiği üzere İNESMEK, her bireyin kendi yeteneklerini ortaya koyma, beceri sağlayabildiği alanları açığa çıkardığı bir merkez. 2011 yılında eğitim vermek üzere 14 branşla yola başlayan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarımız, İnegöl halkının talepleri doğrultusunda branş sayısını 40’a yükselterek hizmet vermeye devam ediyor. Eylül ayı içerisinde kayıt başvuruları alınan ve Ekim ayında kursların başladığı İNESMEK’te 2018-2019 eğitim öğretim döneminde 40 farklı branşta, 76 grupla 1773 kursiyere bünyesinde 43 usta öğretici ile eğitim verilmektedir” dedi.

İNEGÖL’DE İLK
Sağlıklı beslenme kursu hakkında da konuşan Taban, “Bu akşam da Sağlıklı Beslenme kursuna devam eden kursiyerlerimizi ziyaret etmek istedik. Kursun içeriğinden söz etmek gerekirse; İnegöl’de ilk defa hayata geçirilen kursumuz Diyetisyen eşliğinde gerçekleştiriliyor. Sağlıklı beslenme; beslenme ilkeleri, enerji ihtiyacı ve günlük enerji hesaplamaları, sağlıklı yaşam ve besinler, öğün planlama, metabolizma, beslenme sorunları menü planlama ile ilgili bilgi ve becerileri geliştirme konularında en ince detayına kadar kursiyerlere gerekli eğitimler verilecek. Aynı zamanda kursumuzda uygulamalı derslerle sağlıklı öğünler, pratik yemekler, zayıflamaya yardımcı besinler ve karışım tarifleri ile dersler desteklenecektir. Perşembe ve Cuma akşamları gerçekleştirdiğimiz kursumuzu eğitmenimiz Diyetisyen Zehra Nur Çavuşoğlu gözetiminde gerçekleştiriyoruz. 6 Aralık Perşembe günü başlayan 184 saatlik Sağlıklı Beslenme kursumuz 25 Nisan’a kadar devam edecektir” diye konuştu.

banner380

DİKİŞ KURSU ZİYARET EDİLDİ
Başkan Taban, sağlıklı beslenme kursu ziyaretinin ardından aynı binada devam eden dikiş kursunu da ziyaret etti. Burada da kursiyerlerle sohbet eden Taban, tüm kursiyerlere başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<