Saha ekibi tanıtıldı

09 Ağustos 2018 Perşembe 11:21
Saha ekibi tanıtıldı

Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve geldiği günden bu yana dile getirdiği Ortak Akıl mottosu, İnegöl Belediyesi’nin yeni oluşturduğu saha ekibiyle farklı bir boyuta taşındı. 6 kişiden oluşan saha ekibi, gün boyu şehrin dört bir yanında vatandaşlarla buluşup ilçe halkının fikir, öneri ve eleştirilerini dinleyecek. Belediye Başkanı Alper Taban adına vatandaşlarla buluşacak olan saha ekibine iletilen görüşler sayesinde, ilçe halkı da şehrin yönetimine ortak edilecek.

İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Çözüm Merkezi bünyesinde, 6 kişiden oluşan saha ekibi kuruldu. Vatandaşların da şehrin yönetimine dahil edilmesi hedefiyle kurulan ekip, gün boyu şehrin sokaklarına inerek vatandaşlarla buluşup ilçe halkının fikir, görüş ve önerileri ile eleştirilerini dinleyecek. 6 kişilik saha ekibi, Belediye Başkanı Alper Taban adına vatandaşlarla buluşarak katılımcı yönetim şeklini anlatıp şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini birebir sorunu yaşayan vatandaşlardan dinleyecek.

SAHA EKİBİ TANITILDI
Belediye Başkanı Alper Taban, Salı günü sokaklara inerek göreve başlayan saha ekibinin tanıtımını gerçekleştirdi. Çarşamba günü Başkanlık makamında Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ensar Macit ile Çözüm Merkezi sorumlusu Levent Kayar’ın da katılımıyla saha ekibi kamuoyuna tanıtıldı. Burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “Saha ekibimizin tanıtımı için bir araya geldik. Saha ekibi aslında dün itibariyle görevinin başındaydı, biz tanıtımını bugün gerçekleştiriyoruz” dedi.

VATANDAŞLARIMIZI YÖNETİM SÜRECİNE DAHİL ETMEK İSTİYORUZ
Vatandaşların fikir ve görüşlerine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Taban; “Göreve geldiğimiz günden bu güne ne yapabiliriz, şehrimize dair neler kazandırabiliriz sorusunu çok sorduk. Bunun en doğru çözümünün vatandaşımıza kulak vermek, milletimizin sesine kulak vermek, onların ihtiyaçlarına yönelerek onları dinlemenin de aslında çözümün en iyi parçası olduğunu düşünerek her fırsatta vatandaşlarımızla buluşmaya gayret ettik. Beraberinde sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya geldik, halk günlerinde vatandaşlarımızla buluşmaya çalıştık. Velhasıl vatandaşlarımızı yönetim sürecinin içerisine dahil etmeye çalıştık. Bu süreç içerisinde çok güzel geri bildirimler aldık. Bu geri bildirimler zaman zaman yaşadığımız sorunlarla ilgili oldu, zaman zaman da şehrimize dair öneriler ve fikirler anlamında oldu ve halen daha devam ediyor” dedi.

YÜZLERCE FİKİR VE ÖNERİ GELDİ
Ortak akıl mottosu altında İnegöl’ün Fikri ve Fikir Gölü projelerinin de hayata geçirildiğini, bu sayede çok sayıda fikir ve öneriye eriştiklerini kaydeden Başkan Taban; “Temmuz ayı itibariyle yaklaşık 400 fikir ve öneri tarafımıza ulaştı. Proje ofisimizde arkadaşlarımız bunlar üzerinde çalışıyorlar. Ben de toplantılarının bir kısmına katıldım, hemşerilerimizin çok güzel fikirleri var. İnegöl’ümüz çok daha farklı yeniliklerle ve güzelliklerle buluşacak” diye konuştu.

SAHA EKİBİ NE YAPACAK?
Yeni oluşturulan saha ekibi hakkında da bilgi veren Başkan Taban, şöyle konuştu: “Saha ekibinden de bahsetmek gerekirse; vatandaşlarımızın fikirlerini önemsiyoruz dedik ama buna her fırsatta yetişmek, her an onların yanında olabilmek açıkçası çok mümkün olmuyor. Burada benim öğrendiğim en önemli konu zaman yönetimi. Zaman yönetimi noktasında da bu zaman içerisinde vatandaşlarımıza nasıl daha fazla ulaşabiliriz kurgusunu değerlendirdik. Bildiğiniz gibi yaptığımız hizmetleri bizler sahaya inerek vatandaşlarımıza duyuruyoruz, hafta sonları düğün, cemiyet, açılış, cenaze gibi her türlü etkinlikte vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz ama yine de tek başınıza yaptığınız bu koşturmaca açıkçası çok yeterli olmuyor. Bizim Başkanlık adına, Belediyemiz adına yetiştirip sahaya süreceğimiz arkadaşlarımız inşallah bizim adımıza vatandaşlarımızla buluşarak önce selamlarımızı iletecek, beraberinde de sorunları varsa sorunlarını, eleştirileri varsa eleştirilerini dinleyecek. Eleştiri de mutlaka olmalıdır. Kesinlikle yapıcı olması durumunda, önerileriyle birlikte olması durumunda kıymetlidir. Yine öneriler noktasında da saha ekiplerimize vatandaşlarımız iletebilir. Nihayetinde kurumumuz adına sahadaki diyalog ekiplerimiz vatandaşlarımızla buluşacak. Vatandaşlarımızı can kulağıyla dinleyeceğiz. Çünkü vatandaşımız sahada her an bir şeyleri yaşıyor. Buradan elde ettiği sonuçları da hazır ayağına kadar gitmişken bizlere iletmiş olacak.”

banner380

GÜZEL SONUÇLAR ALDIK
“Saha ekibimizin ilk gün çalışmasının ardından aldığımız sonuçlar güzel. Gayet olumlu, gayet makul. Kapısına gittiğimiz hiçbir vatandaşımız zaten neden geldin gibi bir davranışta bulunmaz. Saygı sevgi çerçevesinde derdimizi, meramımızı anlattığımızda bizlere de olumlu tepkilerle cevap veriyorlar. Ben kıymetli halkımızdan da sahadaki arkadaşlarımıza istek ve görüşlerini, öngörülerini iletmelerini bir kez daha istirham ediyorum. Biz ancak ve ancak bu şehri katılımcı bir yönetim modeliyle bugünkünden çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Tek başına bir Belediye Başkanının öngörüleriyle bir şehrin bu çoğul fikirden daha ileriye gitme şansının mümkün olmadığını düşünüyorum. Onun için biz bu şehirde yaşayan genciyle, tecrübelisiyle, bay-bayan her kesimiyle, herkese kulak vererek daha iyi bir İnegöl’e ulaşmayı hedefleyeceğiz. Arkadaşlarıma şimdiden kolaylıklar diliyorum. İnşallah hayırlı bir çalışma olacağını ümit ediyorum.”

Açıklama sonrası Başkan Taban yeni oluşturulan ekiple birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<