banner359

Sakal-ı Şerif İzdihamı

22 Haziran 2017 Perşembe 12:27 2017-06-22 12:29:58
Sakal-ı Şerif İzdihamı
 Kadir Gecesinde, İshakpaşa camiinde öğlen ve ikindi namazı sonrasında izlenime açılan Peygamber Efendimize (SAV) ait Sakal-ı Şerifi görmek isteyen cemaat tarafından izdiham yaşandı. 7´den 70´e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Sakal-ı Şerif´in içinde bulunduğu cam korumaya dokunmak için vatandaşlar birbiri ile yarıştılar.

Özel hazırlanmış yeşil ve beyaz renklerden oluşan bezlere sarılı Sakal-ı Şerif tekbirler eşliğinde İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş tarafından açılırken, vatandaşlar camdan koruma içerisinde bulunan Sakal-i şerife yakınlaşmak ve dokunmak için çaba sarf ettiler. Öğlen namazından sonra bayanlara, ikindi namazından sonra ise erkekler, mübarek sakal-ı şerifi görmek için birbiri ile adeta yarıştılar. Bayan ve erkek vatandaşlar arasında bazıları sakal-ı şerifi görünce gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar hem kendi gözleriyle mübarek sakal-ı şerifi görmek için uğraşırken hem de ellerindeki cep telefonlarıyla fotoğraf ve video çekmeye çalıştılar.

İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş, “Resulullah Efendimiz, bütün alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir peygamberdir. Ve Resulullah Efendimizin diğer peygamberlerden farklı olarak, diğer peygamberlerden üstün olarak gönderilmiş olmasının sebebi de onun; son peygamber olması, insanların son umudu olması. Asırlardır da insanlık, Hz. Muhammed´in aşkıyla yanıp kavrulmaktadır. İşte özellikle bizim vatanımızın kurucuları olanlar, Efendimizin muhabbetinin eseri olarak kutsal emanetlerinden her bir parçayı adeta bir namus bilmiş ve muhafaza etmiştir. Şimdi de onlardan birini ziyaret edeceğiz” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 22.06.2017 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<