banner359

“Şap” Karantinası 2 Hafta Uzatıldı

21 Haziran 2018 Perşembe 09:32
“Şap” Karantinası 2 Hafta Uzatıldı

İnegöl’e bağlı Cemiyet mahallesinde büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 21 gün süreyle kapatılan İnegöl Hayvan Pazarı, hastalığın tamamen ortadan kalkmaması nedeniyle 2 hafta daha kapalı kalacak.

Şap hastalığıyla mücadele kapsamında İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından İnegöl’e bağlı Cemiyet Mahallesi merkez alınarak, 10 kilometre çapındaki 28 mahallede 20 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan şap aşısı yapıldı. Hastalığın tamamen sönmediğini ifade eden belirten İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, karantina süresinin iki hafta uzatıldığını belirtti.

28 MAHALLEDE AŞI ÇALIŞMASI YAPILDI

Şap hastalığı nedeniyle 21 gün süre ile kapatılan Hayvan Pazarı karantinanın devam etmesi nedeniyle 2 hafta daha kapalı kalacağını belirten İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “Cemiyet Mahallemizdeki büyükbaş hayvanlarda tespit edilen şap hastalığı nedeniyle 21 gün süre ile Hayvan Pazarını kapatmıştık. Bu anlamda Cemiyet mahallemiz merkez alınarak, 10 kilometre çapındaki 28 mahallemiz aşı çalışması yapıldı. Ekiplerimiz tarafından şuana kadar 20 bin civarında küçükbaş ve büyükbaş şap aşısı uygulandı. 21 gün süre sonucunda hastalık tamamen söndürülmediği için karantina süresini 2 hafta daha uzattık. 5 Temmuz 2018 Perşembe gününe kadar da İnegöl Hayvan Pazarı kapalı kalacaktır. Vatandaşlarımız hayvan alıp satarken, hayvanların hastalıksız ve aşılarının tam yapılmış olmasına dikkat etsinler. İlçemizin yoğun bir merkezde olması. Hayvan giriş ve çıkışları bu nedenle daha yoğun oluyor. Bu anlamda bunun yavaşlaması ve önüne geçilmesi için karantina tedbirleri uygulandı. Üreticilerin ve yetiştiricilerin mağdur olmamaları için gereken riayeti göstermeleri gerekiyor. Bu işin takibi İlçe tarım Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Hastalığın daha fazla yaygınlaşmasını önlemek için tedbirler alınması gerekiyor” şeklinde konuştu. YORUM EKLE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<