Satranç Şöleni Başladı

07 Mayıs 2018 Pazartesi 17:31
Satranç Şöleni Başladı

İnegöl Belediyesi ve Satranç Federasyonu katkılarıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Satranç Turnuvası bugün başladı. 4 gün sürecek turnuvada okul öncesi eğitimden liseye kadar toplamda 120 okuldan 375 öğrenci yarışacak.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında İnegöl Belediyesi ve Satranç Federasyonun katkıları ile 3’üncüsü düzenlenen satranç turnuvasının startı bugün verildi. İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen turnuva 4 gün boyunca İnegöl Kapalı Spor Salonunda devam edecek.

banner380

120 OKULDAN 375 ÖĞRENCİ
Turnuvanın açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel’de katılarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Okul öncesi eğitimden liseye kadar her kademede öğrencinin yer aldığı turnuvanın ilk iki gününde 18 liseden 54 öğrenci, 19 okulun 7 ve 8’inci sınıflarından 60, 25 okulun 5 ve 6’ncı sınıflarından 65, 28 okulun 3 ve 4’üncü sınıflarından 78 öğrenci mücadele edecek. İlk iki gün 275 öğrencinin kıyasıya mücadelesiyle sürecek turnuvanın üçüncü ve dördüncü günlerinde ise 1 ve 2’nci sınıflar ile okul öncesi öğrencilerinin müsabakaları yer alacak. 16 okulun 1 ve 2’nci sınıf öğrencilerinin yarışacağı turnuvada, okul öncesinden ise 14 okuldan 51 öğrenci yer alacak. Toplamda 120 okuldan 375 öğrencinin mücadele edeceği ve 4 gün sürecek olan turnuvada, öğrenciler bireysel olarak mücadele edip kazandıkları puanlarla da okullarına kupa kazandırmak için uğraş verecekler.

İLK HAMLELER PROTOKOLDEN
Geleneksel satranç turnuvasının açılışını Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile İlçe Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel yaptı. Salonun ortasında kurulan satranç standında, protokol üyelerinin yaptıkları hamlelerle turnuvanın startı verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<