banner359

Şehit Babasından Aktaş'a Teşekkür Ziyareti

.

29 Aralık 2014 Pazartesi 17:24 2014-12-29 17:25:54
Şehit Babasından Aktaş'a Teşekkür Ziyareti
 Geçtiğimiz Ekim ayında Kocaeli Cengiz Topel Havaalanı’ndan havalanıp Konya’ya eğitim amacıyla giderken Kartepe ilçesi Karaardıç mevkiinde düşen askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan İnegöllü Radar Astsubay Kıdemli Astçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun babası Nihat Karakaşoğlu Başkan Aktaş’ı ziyaret etti. Baba Karakaşoğlu ziyarette, Başkan Aktaş’ın şehit oğlunun vefatında göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.

Baba Nihat Karakaşoğlu; “İnegöl’e ziyarete gelmişken hem Sayın Kaymakamımıza, hem Belediye Başkanımıza yavrumun vefatında gösterdikleri ilgiden, alakadan dolayı teşekkür etmek istedim. Bu vesile ile de kendileriyle sohbet etme imkânı buldum. Allah nasip ederse yarında Ankara’ya döneceğim” dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Hepinizin bildiği gibi kısa süre önce bir büyük acı yaşadık. Belki direkt İnegöl doğumlu olmasa da, İnegöl’de oturmasa da, bizlerde akrabalarının yoğun bir şekilde bulunduğu Cerrah Mahallemizde akrabalarına taziyede bulunmuştuk. Bugün de sağ olsun şehidimizin babası Nihat abimiz,  İnegöl eşrafından Necati Türker abimizle beraber bizleri ziyarete geldiler. Şehidimiz aynı zamanda, Necati Türker’inde akrabası. Tabi acı gerçekten büyük. Ateş düştüğü yeri yakıyor ama Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Ay yıldızlı bayrağın altında hür ve özgür bir şekilde yaşamanın bir bedeli olduğunu belirten Aktaş, “Allaha hamdolsun nihayetinde bunu da temin eden şehitlerimiz var.  Tabi biz tekrar kardeşimize Allahtan rahmet diliyoruz. İnşallah ayeti kerimenin belirttiği gibi onlar sorgusuz sualsiz cennetlikler. Rabbim öncelikle anne ve babası, akrabaları olmak kaydıyla onların şefaatine bizleri de nail eylesin” dedi.

İnegöl Belediyesi olarak şehidin ismini o caddede yaşatmak istediklerini kaydeden Aktaş, Cerrahla, şehidin hatıraları olduğunu,  şehidin Cerrah’ta akrabaları, dostları olduğunu ve acının orada da çok net bir şekilde hissedildiğini belirtti. “Rabbim bundan sonra şehidimizin babasına, değerli eşine ve diğer çocuğuna hayırlı uzun ömürler versin diye dua ediyoruz” diyen Aktaş,  Allah’tan kimseyi böyle bir acıyla, imtihanla terbiye etmemesini dileyerek ziyaretlerinden dolayı şehit babası ve yakınına teşekkür etti. 

İnegöl Belediyesi Aralık ayı belediye meclis toplantısında Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düşen askeri helikopterde şehit olan Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun ismi, Cerrah Mahallesinde 1. Park Caddesi olarak geçen caddeye verilmesine karar verilmiş,  caddenin ismi Şehit Er Mehmet Karataşoğlu Caddesi olarak değiştirilmişti. 

Son Güncelleme: 29.12.2014 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<