banner359

Şehitler için 650 kilometre pedal çevirecek

22 Eylül 2016 Perşembe 13:58 2016-09-22 14:25:25
Şehitler için 650 kilometre pedal çevirecek

 İnegöllü bisiklet sporcusu Bekir Hamlakay, şehit ve gazilerimizi anmak adına bisikleti ile İnegöl’den Şehit Ömer Halisdemir’in kabrinin bulunduğu Niğde’ye hareket etti. 650 kilometrelik yolculuğun Cumartesi günü Niğde’de son bulması bekleniyor.

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) sporcusu olan sertifikalı bisikletçi Bekir Hamlakay, 650 km’lik parkurda şehitlerimiz ve gazilerimiz için pedal çevirecek. Bu sabah İnegöl’den hareket eden Hamlakay’ın Cumartesi günü 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında şehit olan ve demokrasi zaferinin sembollerinden biri haline gelen şehit Ömer Halisdemir’in kabrinin bulunduğu Niğde’ye ulaşması bekleniyor.

İNEGÖL’DEN HAREKET ETTİ
Bu sabah 10.30’da saat kulesi önünden hareket eden Bekir Hamlakay; Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Haymana, Şereflikoçhisar ve Aksaray, üzerinden Niğde’nin Bor ilçesine ulaşacak. “Şehitlerimiz ve Gazilerimizi Anmak ve Unutmamak İçin 650 km Pedal Basacağım” sloganıyla yola çıkan Bekir Hamlakay’ı İnegöl Belediye Başkanvekili Ahmet Kara ve vatandaşlar uğurladı. Hamlakay’a Belediye Başkanı Alinur Aktaş adına şehit Ömer Halisdemir’in ailesine ulaştırılmak üzere “15 Temmuz darbe kalkışması sırasında göstermiş olduğu kahramanlıkla ölümsüzlüğe ulaşan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’i rahmetle anıyoruz” yazılı çini de teslim edildi.

BU ŞEHİTLİK VE GAZİLİK RUHUNUN YAŞAMASI LAZIM
Yolculuk öncesi açıklama yapan Belediye Başkanvekili Ahmet Kara, “Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır demiş şair. Ne güzel söylemiş. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar bu topraklar için kanlarını seve seve akıtan şehitlerimiz için bu topraklar bize vatan oldu. Bu şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Bekir ağabeyimiz de İnegöl’e mal olmuş, çevreci aktiviteleri ile tanıdığımız değerli bir ağabeyimiz. O da sloganını güzel tespit etmiş. Şehit ve gazilerimizi anmak ve unutmamak için demiş. Şehitlerimizin bizim anmamıza ihtiyacı yok. Onlar cennetin en üst derecelerinde Peygamber Efendimize komşu, Firdevs Cennetinde. Kuran-ı Kerim’in bildirdiğine göre de onlar yaşıyorlar, hayattalar, ölmediler. Bizim onları anmaya ihtiyacımız var. Bu şehitlik ruhunun, gazilik ruhunun yaşaması lazım ki bu topraklar vatan olarak kıyamete kadar devam etsin” dedi.

YOLCULUK CUMARTESİ GÜNÜ SONA ERECEK
Bekir Hamlakay’ın yolculuğuna ilişkin de konuşan Ahmet Kara, “Bekir ağabeyimizi de bu aktivitesinden dolayı tebrik ediyoruz. Kendisi bugün itibariyle çıkış yapacak. Bozüyük, Eskişehir, Sivrihisar, Haymana ve Akşehir üzerinden 650 kilometre pedal çevirerek inşallah Cumartesi akşamı Niğde’ye ulaşacak. Şehidimizin ailesini ziyaret edip İnegöl’ü hatırlatarak, İnegöl’ün de bütün gücüyle, ruhuyla onların yanında olduğunu ifade edecek. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın da plaketini şehit ailemize vermek üzere kendisine takdim ettik. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, yakınlarına Allah’tan sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyoruz. Gazilerimizi de şükranla anıyoruz. Bilhassa en son yaşadığımız 15 Temmuz gecesi kahramanlık gösteren bütün yiğit vatandaşlarımızı da yad ediyoruz. Aynı zamanda kendisi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’nin sporcusu ve sertifikalı bisikletçisi olan Bekir ağabeyimize de hayırlı yolculuklar diliyoruz” ifadelerinde bulundu.

BİRLİK MESAJI
Bekir Hamlakay ise yola çıkmadan önce yaptığı açıklamasında “Çok heyecanlıyım. İnşallah kazasız belasız şehidimiz Ömer Halisdemir’in yanına ulaşıp dua edeceğim. Uçurumun kıyısından döndük. Bir olalım, birbirimize küsmeyelim, dargın durmayalım” şeklinde konuştu.

Bekir Hamlakay, konuşmaların ardından yapılan dualar ile Belediye Başkanvekili Ahmet Kara, vatandaşlar ve bisiklet sporcusu arkadaşları tarafından uğurlandı.

Son Güncelleme: 22.09.2016 14:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<