banner359

Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

19 Mart 2019 Salı 15:54
Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

İnegöl Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinliklerinin finalini İshakpaşa Camisinde düzenlenen mevlit programıyla gerçekleştirdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü, dün düzenlenen birçok farklı etkinlikle kutlandı. İnegöl Belediyesi, gün boyu süren anma etkinliklerini akşam 20.00’da İshakpaşa Camisinde düzenlenen mevlit programıyla noktaladı.

DÜNYA 1’İNCİSİ HAFIZDAN KURAN-I KERİM TİLAVETİ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü kapsamında düzenlenen programa, Dünya 1’incisi Hafız İshak Danış’ta katıldı. İshak Danış’ın Kuran-ı Kerim tilavetleriyle gerçekleştirilen mevlide vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

1000 KİŞİLİK HELVA İKRAMI YAPILDI
Belediye Başkanı Alper Taban’ın da AK Partili yöneticilerle birlikte katıldığı mevlit programında, mevlit sonrası kılınan yatsı namazının çıkışında şehitlerimizin ruhuna vatandaşlara helva ikramı yapıldı. Bin kişilik helva dağıtılırken, kazanın başına geçen Başkan Alper Taban vatandaşlara helva ikramında bulundu.

“ÇANAKKALE’DEKİ O ASİL RUHA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ DÖNEMLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ”
İkramların ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Gencecik yüreklerin vatanları için kanlarını akıttığı ve yedi düvele karşı kahramanlık destanı yazdıkları yer olan Çanakkale, esarete ve prangaya karşı bir direniş ve bir milletin top ve tüfeğe karşı yüreğini ortaya koyarak ayağa kalktığı yer olarak tarih sayfalarındaki yerini almıştır. Esaret zincirinin kırıldığı, çelik ve barutun; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düştüğü, yokluğun-varlığı, maneviyatın-maddiyatı, özgürlüğün sömürgeyi yendiği ve gidipte dönemeyenlerin yeri olan son kale Çanakkale bir milletin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Bugün de Çanakkale zaferinin 104’üncü yılını kutluyoruz. Aynı zamanda bugün, Çanakkale’deki o asil ruha en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birini yaşıyoruz. Bir ve beraber olmanın önemini daha fazla anladığımız günleri yaşıyoruz. Dün Çanakkale’de yan yana karşımıza dikilen zihniyet bugün ihanet şebekeleri vasıtası ile emellerini gerçekleştirmeye çalışırken, bize düşen görev, Çanakkale’nin yiğit kahramanlarına layık olabilmek. Unutulmamalıdır ki; her karış toprağı şehit kanıyla ıslanan bu topraklar kolay kazanılmadı ve kaybedilmeyecek. Bizler de bu akşam düzenlediğimiz mevlit programıyla başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bugüne kadar vatanı uğruna toprağa düşmüş her bir şehidimizi anmak istedik. Ardından da şehitlerimizin ruhuna helva ikramları gerçekleştirdik. Bu vesileyle ben tüm şehitlerimizi yeniden rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<