Senfoni Orkestrası Öğretmenler İçin Sahne Aldı

25 Kasım 2017 Cumartesi 11:27
Senfoni Orkestrası Öğretmenler İçin Sahne Aldı

İnegöl Belediyesi’nin Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlediği Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konserinde, İnegöllüler klasik müziğin eşsiz havasıyla unutulmaz bir gece yaşadı.

banner380

İnegöl Belediyesi, Kasım ayı kültür etkinlikleri kapsamında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasını İnegöllülerle buluşturdu. 24 Kasım Öğretmenler Günü anısına düzenlenen konserde, salonu dolduran vatandaşlar klasik müziğin ustalarını canlı olarak izleme fırsatı buldu.

Cuma akşamı 20.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konserine ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Ayrıca konsere Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile bazı meclis üyeleri de katılım gösterdi.

Yaklaşık 2 saat süren konserde dinleyiciler arasında öğretmenlerle birlikte vatandaşlar da yer alırken, birçoğu ilk defa senfoni orkestrasını canlı dinleyen konuklar, sanatçıların performansını ayakta alkışladı. Konser sonunda Belediye Başkanı Alper Taban kısa bir konuşma yaparak orkestraya teşekkür etti. Taban, “Bu değerli orkestrayı biz bugün öğretmenlerimizin anısına sizlerle buluşturduk. Ben öncelikle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Salondaki birçok davetli gibi ben de senfoni orkestrasını ilk defa izleyenlerdenim ama çok keyifli olduğunu da ifade etmek isterim. Bu salonda biz ilkleri yaşatmaya başladık. Pek çok etkinliğimizde de sizler bizi yalnız bırakmadınız. Bu akşam da yine salonumuz dolup dolup taştı. Ben hem sizlere hem de bu değerli orkestraya teşekkür ediyorum. Herhalde bu kadar enstrüman ancak bu kadar uyumlu ve ahenkli bir şekilde bir arada olabilirdi” dedi.

Alper Taban, konuşmanın ardından orkestra şefine üzerinde İnegöl’ün değerlerinin yer aldığı çini takdim etti.

Anahtar Kelimeler:
InegölE-inegol
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<