banner359

Sezai Çelik o iddialara cevap verdi

.

21 Şubat 2015 Cumartesi 17:45 2015-02-21 18:29:30
Sezai Çelik  o iddialara cevap verdi
Basın çıkan ‘Çiftçilerden Hüseyin Şahin’e Tepki’ haberlerine cevap veren Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bu seçimlerde illaki kimin taraf olduğunu merak ediyorsanız o da Bursa Milletvekili Sayın Bedrettin Yıldırım’dır. Kendisinin İnegöl temsilcisi AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selahattin Külcü’dür” dedi.
 Cuma günü AK Parti İnegöl İlçe Teşkilatı binası önünde toplanan bir grup delege ve çiftçi, İnegöl Ziraat Odası seçimlerinde Başkan aday olan Sinan Kağan’ı desteklediği gerekçesiyle bir memurun başka bir yere tayin edilmesini sağladığını iddia ettikleri Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e tepki gösterdi. Bu olayın bugün saat 14.00’de makamında Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir basın toplantısı düzenlenen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, iddialara cevap verdi.
1 Şubat 2015 Pazar günü İnegöl Ziraat Odasının Olağan Kongresini yasaya ve usule uygun olarak gerçekleştirdiklerini belirten Sezai Çelik, “Bugün İnegöl medyasında ‘Çiftçilerden Hüseyin Şahin’e Tepki’ başlığı ile internette yer alan talihsiz basın açıklamasına hitaben biz de basın açıklaması yapmak mecburiyetinde kaldık. Hepinizin bildiği gibi 1 Şubat 2015 Pazar günü İnegöl Ziraat Odası Olağan Kongresi’ni yasaya ve usule uygun olarak gerçekleştirdik ve kazanan taraf biz olduk. Önümüzdeki 4 yıl İnegöl çiftçisine güzel ve yararlı projeler yapacağımıza ve hep bir adım daha ileri gitmek için çalışacağımıza söz verdik. Gayet adil bir şekilde yapılan bu seçimden sonra destekleyen desteklemeyen herkesle kucaklaştık. Hiçbir şekilde ayrım yapmayacağımızı da belirttik ve benimsedik. Lakin Her şeyin orada bittiğini sanıyorduk fakat bu basın açıklamasını görünce böyle olmadığını anladık. İlgili basın açıklamasında ismi geçen, Ziraat Bankası Tarım Kredileri Departmanı’nda çalışan devlet memuru,1 yıldır kredi vermek için özellikle ziraat odası delegelerini seçmiş ve onlara kredi kullanımında kolaylıklar göstermiştir. Akabinde de delegeleri bizzat arayarak kime oy vereceklerini sorarak oylarını İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışan rakibime vermeleri telkininde bulunmuştur. Son aradığı şahıstan sonra yanına gittim ve kendisiyle neden bu şekilde davrandığı konusunda tartıştık. Sonuçta yaptığı şey yasaya aykırıydı. Bizde bununla ilgili şikayetlerimizi ilgili makamlara ilettik.
DEVLET MEMURUNA YAKIŞIYOR MU?
‘657 Sayılı kanuna tabi olarak çalışan bir devlet memuruna 1 yıl boyunca seçim çalışması yapmak yakışıyor mu?’ diye soran Çelik, “Neticede bu süreçte devlet memuru olan rakibim Sinan Kağan ile ilgili hiçbir yere hiçbir şikâyetimiz bulunmamaktadır. Sonuçta bu bir yarıştı, kendisi de Başkan Adayı idi. Basın açıklamasında Bursa Milletvekilimiz sayın Hüseyin Şahin’in Ziraat Odası seçiminde taraf olduğuna dair söylemler vardır. Oysaki vekilimiz Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuarının açılışına Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar ile gelmiştir. O akşamki odamızın muhtar ve delegelerine vermiş olduğu yemeğimizde İnegöl Kaymakamı Sayın Ali Akça’nın da bulunduğu bu yemekte bizlere eşlik etmiştir. Kendisi ile bu konuda konuşmamış ve hiçbir şekilde taraf olmamıştır. Bizde kendilerine İnegöl’e ve Bölge tarımına ve bizlere vermiş olduğu destek ve hizmetlerden dolayı kendilerine plaket takdim ettik. İnegöl Ziraat Odası Başkanlığı dönemimde çiftçi sorunları ile ilgili yardım taleplerinde bulunduk. Hiçbir zaman ilgisiz ve kayıtsız kalmamıştır. İnegöl çiftçisinin en iyi hale gelebilmesi için elinden geleni yapmış ve her zaman bizden biri olmuştur” diye konuştu.
ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
İnegöl çiftçisine yaptığı çalışmalar için somut örnekler veren Sezai Çelik, “Don ve dolu gibi doğal afetlerde bir telefonla yanımıza hiç tereddüt etmeden gelmiştir. Bu konuda çiftçilerimizin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının yapılandırılması için bir çalışma başlatmış ve Türkiye Geneline kapsayan bu çalışmanın merkezi İnegöl olmuştur. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde tarımla ilgili 3 bölümün açılmasını talep ettik. Olabilecek bütün olumsuzluklara rağmen Vekilimizin çabası ve gayreti ile bu bölümler açılmıştır. 2014 yılı Mart ayında yer altı sularına sayaç takma mecburiyetini Ziraat Odamızın bu konudaki talebi üzerine erteletmiştir. Türkiye’ye model olan traktör fenni muayenelerinin çiftçilerimizin ayağına kadar götürülmesi ve yine de yaptıramayan çiftçilerimizin mağduriyetinin engellemesi için Torba Yasasının ertelenmesini sağlayarak İnegöl çiftçisinin yanında olmuştur. Babasultan barajının sulama sistemi için yapılan yer altı çalışmalarının hızlanmasını sağlamıştır. Kısa sürede yüzde 20’si tamamlanmıştır ve 2015 yılının sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmiştir. Aynı şekilde Boğazköy barajı içinde çalışmalar hızla devam etmektedir. Kısacası yukarıda bahsettiğimiz çalışmaların hepsi İnegöl Ziraat Odası ve Sayın Vekilimiz Hüseyin Şahin ile yapılan ortak çalışmalarımızdır. Hiçbir talebimizi geri çevirmeyen ve her zaman İnegöl Çiftçisinin ihtiyaçlarıyla ve sorunlarıyla ilgilenen Vekilimize teşekkür ediyoruz.
SEÇİMLERDE BEDRETTİN YILDIRIM TARAF OLDU
Çelik, “Ama bu seçimlerde illaki kimin taraf olduğunu merak ediyorsanız o da Bursa Milletvekili Sayın Bedrettin Yıldırım’dır. Kendisinin İnegöl temsilcisi Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selahattin Külcü’dür. İnegöl’de bulunan bazı Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinde baskı kurarak, bu kurumdan alışveriş yapan Ziraat Odası’nın delegelerini rakip adaya oy vermeleri konusunda telkinde bulunulmuştur. Aslında yapılan bu eylemin odamız seçimleri ile bir ilgisi olmadığı kanısındayız. Bize göre bu olay seçimler öncesinde Sayın Vekilimiz Hüseyin Şahin’i yıpratmak için parti içinde bazı insanlar tarafından yapılan bir manipülasyondur. Seçimi kaybeden biz olsaydık biz de başkalarından mı hesap soracaktık? Bu hadisede odamızın adının geçmesi bizi derinden üzmüştür” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 21.02.2015 18:29
Anahtar Kelimeler:
InegölZiraat Odası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<