"Silah atma, düğünümüzü karatma"

22 Ekim 2018 Pazartesi 12:24 2018-10-22 16:14:20
"Silah atma, düğünümüzü karatma"

 İnegöl'de 10 Ekim tarihinde Dömez Mahallesi’ndeki düğün eğlencesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kötü olayın bir daha yaşanmaması için başka bir kırsal mahallede yapılan düğünde, silah atılmaması konusunda pankartla uyarı yapıldı. 


İnegöl’ün kırsal mahallesi Boğazköy Mahallesi’nde Cumartesi akşamı Yunus Emre Şahin’in damat eğlencesinde ‘Silah atma, düğünümüzü karartma’ yazılı pankartla düğünlerde silah atılmamasına dikkat çekildi. 

Eğlenceli geçen eğlencede kimse silahla havaya ateş açmazken; her hangi bir sorun yaşanmadan eğlence sona erdi. 

Düğün sahibi damat 25 yaşındaki Yunus Emre Şahin, Düğünlerde silah atmanın eğlence aracı olmadığına dikkati çekerek, “Bu mutlu günümüzün acıla bitmemesi için eğlencemizde silah atmanın önüne geçmek için bu pankartla uyarı da bulunduk. Eğlencemizde katılanlar da bu uyarıya uydu” dedi. 

banner380

Mahalle muhtarı Ali Osman Duyan, Dömez Mahallesi’ndeki düğünde yaşanan acı olayı hatırlatarak, “Böyle acıların yaşanmaması için mahalle gençlerimiz güzel bir uygulasmaya imza attyılar. Önceki düğünlerde silah atılıyordu ama Allaha şükür bu amana kadar herh abngi bir sorun yanmadı. Tabi bundan sonrada yaşanmayacağı anlamanıa glemez. Bu nedenle gençlerimiz pankartla uyarıda bulunduk. Artık düğünlerimizde her hangi bir islah atımı yapulmayacaktır. Bu uygulamaya kırsal mahalle sakinlerine de örnek olmasını isteriz.” diye konuştu. 

Mutlulukların hüzne dönüşmemesi için düğünlerde silah atılmasının önüne geçebilmek için Boğazköy Mahallesi’nde yapılan bir düğünde, anlamlı bir pankart asıldı. Türkiye’ye örnek olacak davranışa imza atan düğün sahibi, havaya silahla ateş edilmesinin önüne geçmek için düğün eğlencesinin yapılacağı alana “Silah atma, düğünümüzü karartma” yazılı pankart açtı. 
işaret eden yetkililer; nişan, düğün, asker uğurlama ve benzeri merasimlerde silahla ateş açılması sonucu her yıl yüzlerce insanın ölümüne veya yaralanmasına yol açıldığına dikkati çekti. 
1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ
Bu arada 10 Ekim 2018 tarihinde Dömez Mahallesi’nde yapılan düğün eğlencesinde, havaya ateş açılması sonucu başına isabet eden kurşunla Necmi Çelik (57) hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2’si muhtar 4 kişi gözaltına alınmış ve olayı gerçekleştirdiği tespit edilen Ramazan T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Son Güncelleme: 22.10.2018 16:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<