banner359

Silahlı Saldırı Sanıkları Hakim Karşısında

20 Mart 2019 Çarşamba 17:07
Silahlı Saldırı Sanıkları Hakim Karşısında

İnegöl de erkek kuaförüne yapılan silahlı saldırıda 2 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen davada tutuk sanık kalmadı.

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kişinin yaralandığı olayla alakalı 3 kişinin yargılandığı olayda tutuklu sanık Halil K. (27) da tahliye edildi. İlk duruşmada ise Serkan (33) ile Kamil M. (26) tahliye edilmişti. 10 Aralık 2016 tarihinde İnegöl’ün Akhisar Mahallesi Atatürk caddesi üzerinde faaliyet gösteren kuaföre, araçlar gelen şahıslar tarafından silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucunda kuaför 23 yaşındaki Lütfü H. ile 43 yaşındaki Vahid R. Yaralanmıştı. İnegöl'ün Akhisar Mahallesi'nde geçtiğimiz aralık ayında meydana gelen olayda, Lütfü Haliloğlu'nun (25)  çalıştırdığı erkek kuförüne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından otomobi ile pompalı tüfekle ateş edildi. İşyeri sahibi  ile berberin önünde oturan Ahıska Vatandaşı Vahit Recepov'un (43) yaralandığı saldırının ardından toplanan Ahıskalılar saldırıyı protesto ettiler. Yaşanan gerginliği polis güçlükle yatıştırdı. Olay sonrası araştırma yapan polis ekipleri pampalı tüfek ile ateş ettiği öne sürülen Halil Kuş ile ağabeyi Serkan K. ve Kamil M.’yi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklanmıştı. Haklarında İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanması sürüyor. İlk duruşmadaki savunmasında Halil Kuş, "olaydan bir hafta önce ağabeyim Murat'ı Akhisar Mahallesi'nde dövmüşlerdi.  Olayın neden kaynaklandığını bilmiyorum. Sakat kalma riski vardı. Sonrasında ağabeyimin evinin yakılacağını duydum. Bende iddiayı araştırmak için dövüldüğü mahalleye otomobile binip tek başıma gittim. Olayın yaşandığı kuaförün önüne geldiğimde  burada bulunan iki kişi bana güldü. Sinirlendim. Aracımdan pompalı tüfekle işyerine ateş ettim. Amacım onları korkutmaktı. Sonrada Bursa'ya geldim. Pişmanım. Keşke bu olaylar yaşanmasaydı" demişti. Serkan K. ve Kamil M.nin suçlamaları kabul etmediği duruşmada ifade veren yaralılardan Vahid Recepov, "ben kuaförün önünde oturuyordum. Bize dört el ateş ettiler: Sanıklardan şikayetciyim" dedmişti. Bu gün sanık Halil K. yeniden hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme, sanığı tahliye edip, duruşmayı 30 Mayıs’a erteledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<