banner359

Sinem'in Ailesi Özgecan için ne dedi ?

.

17 Şubat 2015 Salı 20:05 2015-02-17 20:52:38
Sinem'in Ailesi Özgecan için ne dedi ?

 Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 11 Şubat günü ortadan kaybolan ve 13 Şubat’ta yakılmış cesedi bulunan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın öldürülmesi, tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Özgecan’la aynı kaderi paylaşarak dere kenarında yıllar sonra cesedi bulunan İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sinem Yurdakul’un ailesi, katil zanlılarına ateş püskürdü. Yurdakul ailesi, katillerin hadım edilerek idam edilmesini istedi.

Dört yıl önce kaybolan İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sinem Yurdakul’un cesedi 2013 yılı Şubat ayında uçurumun dibinde battaniyeye sarılı bulunmuştu. Sinem Yurdakul’un annesi Şerife ve babası Tahsin Yurdakul, geçtiğimiz günlerde katledilen ve kızlarıyla aynı kaderi paylaşan Özgecan’ın katiline lanetler yağdırdı.

ŞEHRİN MEYDANINDA ASSINLAR

Sinem Yurdakul’un Babası Tahsin Yurdakul, “O katillere şu anki Türkiye kanunlarına göre ağırlaştırılmış müebbet verilmeli. Ha İdam ister miyim? Çok isterim. Böyle namussuzları şehrin meydanında assınlar. Bizimde canımız yandı. Ama bir şey yapamadık. Benim elim de olsa ben gereken cezayı veririm. Böyle canileri özendiriyorlar suç işlesin diye. Kesinlikle ağır cezalar verilmeli. Caydırıcı önlemler alınması lazım” dedi.

TÜRKİYE’DE KIZ EVLADI OLMAK ÇOR ZOR

Türkiye’de yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Baba Yurdakul, “Türkiye’de kız evladı olmak gerçekten çok zor. Bu suçu işleyenler hadım edilip idam edilmeliler. Bunlar olmuyorsa çok büyük caydırıcı bir ceza olmalı. 20 yaşındaki bir çocuğun gidip kolayca canını alıyorsun. Bu çocuk 20 yaşına kadar nasıl yetişti biliyor musun? Böyle kansızlar var” şeklinde konuştu.

BENİM KIZIMDA HİÇ YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Anne Şerife Yurdakul ise, “Ben oraya çocuğumu okusun diye gönderdim. İki yılda ölüsünü elime aldım. Benim kızımda Özgecan gibi bir hiç yüzünden hayatını kaybetti. Böyle asil insanlar, namusuna, iffetine düşkün insanlar asla asla tecavüzü içine atıp evine dönecek kızlar değildi. Özgecan sesini çıkarmayıp tecavüze uğrayıp evine de gidebilirdi. Ama yapılanları hazmedemedi, kaldıramadı o yüzden direndi çocuk. Böyle asil kızlarımız var bizim” dedi.

HADIM EDİLSİNLER

Hunharca insan öldürenlerin, tecavüz edenlerin şehrin meydanında asılması gerektiğinin altını çizen anne Yurdakul, “Bak bakalım bir daha böyle bir şey yapıyorlar mı. Sıvazlaya sıvazlaya büyüttüğün evladına kalkıp da bu işi yapabiliyorlar mı? Yada hadım edeceksiniz. Cezaların caydırıcı olması gerekiyor. Özgecan ailesine de başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.02.2015 20:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<