banner359

Şipali’de Meydan Düzenlemesi

.

25 Haziran 2015 Perşembe 13:10 2015-06-25 13:19:11
Şipali’de Meydan Düzenlemesi
 İnegöl´e bağlı Şipali Mahallesinde devam eden meydan düzenleme çalışmasını inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğitmahallelerdeki eksikliklere göre bazen yenileme, bazen de sıfırdan bir proje uygulaması yaparak, kırsal mahalleleri şehir merkezi konforuna ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.
Devam eden meydan düzenleme çalışmalarını, Şipali Mahallesi Muhtarı Murat Özer ile birlikte inceleyen Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, belediye olarak şehir merkezinde yaptıkları çalışmalara paralel olarak kırsal mahallelerde de belli bir plan dahilinde çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Mahallelerdeki eksikliklere göre bazen yenileme, bazen de sıfırdan bir proje uygulaması yaparak kırsal mahallelerimizi şehir merkezi konforuna ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün Şipali mahallemizde bir meydan düzenlemesi yapıyoruz. Söz konusu olan meydan alanımız, hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 385 metrekare alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında 200 metrekarelik sert zemin meydan alanı, 20 metrekarelik yeşil alan ve bu alanın çevresinde 2 metre genişliğinde 130 metrekarelik sert zemin tretuvar bulunmaktadır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında yapılacaktır. Bitkilendirme çalışmasında sarı yapraklı akçaağaç ve pembe çiçekli atkestanesi bitkilerine yer verilecektir. Yeni dikilen bitkilerin yanı sıra alanda daha önceden dikilmiş ve mevcut olan çeşitli türlerdeki yetişkin ağaçlar korunmuş ve uygulama dâhilinde değerlendirilmiştir. Projemizin yeşil alan dışında kalan bölümlerinde sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulaması yapılacaktır. Zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile desen çalışması uygulanmaktadır” dedi.

45 BİN LİRAYA MAL OLDU

Meydan düzenlemesinin 45 bin liraya mal olduğunu belirten Yiğit, “Mahallemizde yapılan bu meydan düzenlemesine ilave olarak meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmaları da yapılacaktır. Yapılan bu çalışmanın Şipali Mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.,

Son Güncelleme: 25.06.2015 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<