banner359

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

-

31 Temmuz 2014 Perşembe 12:21 2014-07-31 15:10:16
Siyasi Partilerde Bayramlaşma
Ramazan Bayramı dolayısıyla AKP ve CHP MHP ve SP İnegöl teşkilatlarında bayramlaşma törenleri düzenlendi.

AK PARTİ

 

BAYRAM SEVİNCİMİZ BÖLÜNMÜŞ BİR VAZİYETTE

İlk olarak vatandaşların bayramını kutlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Alinur Aktaş: Değerli kardeşlerim öncelikle bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum. Ailenize ve sizlere hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bildiğiniz üzere Gazze’de yaşanılanlar nedeni ile gerçekten bayram sevincimiz bölünmüş bir vaziyette diyebiliriz. Ülke olarak mazlumların yanında olduk. Dindaşlarımız dünya üzerinde ne zaman zulüm görse Türkiye’nin duaları oradadır” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE AK PARTİ MİSYONU İLE GÜÇLENDİ VE İLERLEDİ

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Aktaş, “Türkiye AK Parti misyonu ile güçlendi ve ilerledi. Eskilere baktığınızda ne görüyorsunuz çok iyi biliyorum. Tüp kuyruğu o kuyruğu bu kuyruğu… Ama AK Parti misyonu geldi ve bu sıkıntıların hepsi bertaraf oldu. Şimdi kuyruklar görebiliyor musunuz?  Bu nedenden dolayı bir kez daha oylarımızı Başbakanımıza vereceğiz ama bu sefer başbakan olması için değil cumhurbaşkanı olması için oylarımızı vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDE DİNDAŞLARIMIZIN SIKINTISI VAR

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Başbakan Erdoğanın bayram konuşmasını hatırlatarak, “AK parti ilçe başkanlığımızın bayramlaşma trenine hoş geldiniz. Bugün derdimiz başka. Gazze’de olmak üzere Irak’ta, Suriye’de dünyanın birçok ülkesinde dindaşlarımızın sıkıntısı var. Onlarla ilgili sıkıntılı bir bayram açıklaması yaptı başbakanımız” dedi.

 

12 SENE ÖNCESİNİN TÜRKİYE’SİNDE

Seneler öncesinde Türkiye’nin borç batağında olduğunu ifade eden Temelli, “12 Sene öncesinin Türkiye’sinde IMF’nin borcu altına girmiş kendisini bitirmiş bir Türkiye’den, şimdiki zamanımıza bakalım. Başkanımızın ortaya koyduğu, tüm insanımızın merakla beklediği 2023 yılına hızla ve azimle gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

12 GÜN SONRA YİNE BİR SEÇİMİMİZ VAR

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Temelli, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: 12 Gün sonra yine bir seçimimiz var. Bu seçim ise gerçekten çok önemli bir seçim ve elimizden geleni yapmalıyız. Arkadaşlar kendimizi, “oyumu veriyorum” diyerek oyalamayalım. Bildiklerimizi anlatalım ve istediğimiz sonuca ulaşalım.

 

BAYRAMIMIZ BAYRAM GİBİ GEÇMİYOR

Son olarak kürsüye çıkan Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bayram denilince akla her zaman güzellikler gelir. İnsanların akrabalarını ziyaret ettiği ve büyüklerimizin çok mutlu olduğu, çocuklarımızı en çok mutlu olduğu anılar gelir akla, bayram denince. Ama günümüzde dindaşlarımızın katiller tarafından katledilmesi nedeni ile bayramımız bayram gibi geçmiyor” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan’ın sürpriz olmadan o makama oturacağına inandığını ifade eden Şahin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Bundan kesinlikle hiçbir şüphem yok. Neden cumhurbaşkanı olacak? Mazlumların yanında olduğu için. Ülkesi için elinden geleni sarf ettiği için. Vatandaşlarını çok sevdiği için. Birçok oyunlar oynandı ama Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkamadılar. Birçok rezillikler çıkardılar yine olmadı” şeklinde konuştu.

 

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLETİNE SADIK BİR BAŞBAKAN

Şahin, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: Milletin gücüne güç katmak için Recep Tayyip Erdoğan’a oyumuzu vereceğiz. Sadece kendimiz de yetmez, bütün dostlarımızdan akrabalarımızdan bunu istemeliyiz. Recep Tayyip Erdoğan milletine sadık bir başbakan olmuştur. Ve ben inanıyorum ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak ve Türkiye birçok ileri seviyeye adım atmış olacak.



CHP

“İsrail’i sadece kınamak yetmez”

Bayramın ikinci günü saat 15.00'de CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, Yönetim Kurulu Üyeleri ile partililer, parti binasında düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldiler.

‘YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ’ DİYEN BİR PARTİNİN MENSUPLARIYIZ

Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, “Bayramlar bizim için insanların buluşması, birbiri ile dayanışması, yardımlaşması, küskünlerin barışması, sevginin, barışın ve kardeşliğin en yoğun yaşandığı günlerdir. Bu anlamda Türkiye’deki bu bölünmüşlüğe, kavgaya rağmen yine de kavgalarımızı sürdürürken bile barış içinde yaşayabilmenin becerisini gösteren insanlar olarak, bütün İnegöl halkının Ramazan Bayramını kutluyor, halkımızı sevgi ve saygı ile CHP adına selamlıyorum. Biz, ülkemizde Cumhuriyetin bize kattığı bu değerlerden dolayı huzur ve barış içerisinde birbirine kurşun sıkmayan bir anlayış ile huzurla yaşıyoruz. Ama bütün İslam coğrafyası kendi dindaşını ve kendi kardeşini öldürüyor. Bu savaşın bir an önce sona ermesini diliyoruz. Çünkü, biz büyük Atatürk’ün söylediği gibi ‘Yurtta barış, Dünyada barış’ diyen bir partinin mensuplarıyız. Aşağıda, İslam coğrafyasında yaşanan bu kan gölü hepimizin yüreğini acıtıyor. Gazze’de yaşayan bütün Müslüman kardeşlerimizin de bayramını kutluyor, onların bu acılarının dinmesini diliyoruz. Şu gerçeği de altını çizerek belirtmek istiyoruz ki; İsrail’i sadece kınamak yetmez. Başbakan’ın kızı cami önlerinde İsrail’i kınıyor ama Başbakan’ın oğlu, Gazze’ye füze atan o uçakların yakıtlarını İsrail’e taşıyor. Bu gerçeği bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Gazze için duyulan aynı acının paylaşılmasını biz Suriye’deki, Irak’taki öldürülen, katledilen, 12 yaşında ırzına geçilen o kız çocuklarımızın direğe asılmış cesetlerini görmek istemiyoruz. Onlar adına da bizim yüreğimiz kanıyor ve acıyor. İktidar sadece Gazze’den bahsediyor. Ama Irak’taki o 12 yaşındaki kız kardeşimiz için de yüreğimizin yandığını bütün İnegöl halkının bilmesini istiyoruz. Irak’taki terör örgütünden bahsederken, unsur diye bahseden Başbakanımızın artık IŞİD terör örgütünü, bütün dünyanın tanıdığı şekilde terör örgütü olarak tanımasını diliyoruz” dedi.

AK PARTİ’NİN SADECE BAKAN EVLATLARI İÇİN İÇİ YANIYOR

Neşe, “Filistin’deki bu kavganın sona erdirilmesi, taraflar arasındaki barışın tesis edilmesi ve aynı zamanda Filistin’de Kudüs’ün başkent yapılarak devlet olarak Birleşmiş Milletler nezdinde tanınması adına bu hizmeti oraya veren Ekmeleddin İhsanoğlu’nu burada şükranla yad etmek istiyorum. Oradaki Müslüman kardeşlerimize hizmet böyle olur. Oraya bir devlet kimliği vermek ile uluslararası camiada tanınmasını sağlamakla ancak oradaki dindaşlarımıza yardımcı olabiliriz. Yoksa Mavi Marmara gemisini boşa göndererek insanların ölmesini sağlamak, hamaset siyasetidir. Artık AK Parti’nin bu tip oyunlardan vazgeçmesini, dışarıdaki bu siyasi oyunların içerideki rant kavgasına kazanç sağlayacağını, bütün halkımızın bilmesini istiyoruz. Biz burada kendi işimizde, gücümüzde, evimizin ekmeğini çıkarmaya çalışırken, alın teri ile bu ülkenin ekonomisine katkı koyan siz değerli arkadaşlarımız, işçilerimiz, köylülerimiz, sanayicimiz, işadamımız. Bizim onlar için yüreğimiz yanıyor, bu vatan evlatları için yüreğimiz yanıyor. Ama AK Parti’nin sadece bakan evlatları için içi yanıyor. O bakan evlatları için içi yanan bir Başbakan istemiyoruz. Bakan evlatları için içi yanan bir Cumhurbaşkanı adayı istemiyoruz. Biz, bu vatana can vermiş kan vermiş Atatürk gibi İsmet İnönü gibi Deniz Gezmiş gibi Yusuf Aslan gibi Ethem Sarısülük gibi gençlerin bu ülkeye hayat verdiğine ve onların bu ülke, bu Cumhuriyet uğrunda akan kanları için gözyaşı akıtıyoruz. Aynı duygularla bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, Ramazan Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.


MHP

“Ramazan Bayramına içimiz buruk olarak kavuştuk”

Bayramın ikinci günü akşam saat 21.00'de parti binasında gerçekleşen bayramlaşmaya MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

BAYRAMLAR, KARDEŞLİĞİN PEKİŞTİĞİ, DAYANIŞMANIN ARTTIĞI GÜNLERDİR

Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Fahri İnkaya, “İçinde bin aydan daha hayırlı bir geceyi barındıran, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da edebi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakıp, Ramazan Bayramına içimiz buruk da olsa eriştik. Bizleri Ramazan Bayramına ulaştıran Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun. Mübarek bayramlar, dini bayramlar kardeşliğin pekiştiği, birliğin ve dayanışmanın olduğu ulvi günlerdir. Bu ulvi günlere ulaştığımız için, Rabbimize hamdolsun. Ramazan Bayramına içimiz buruk olarak kavuştuk. Musul’daki, Kerkük’teki ve Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız ve İslam alemindeki zulüm altındaki Müslümanların şuan ki durumlarından dolayı son derece üzgünüz. Rabbim hayırlısı ile tekrar sağlık ve sıhhat ile bu bayramları inşallah Türk milletinin birliğine ve İslam aleminin zulümden kurtulmasına vesile kılsın. Herkese hayırlı bayramlar” şeklinde konuştu.




SP


“Kimsesizlerin kimsesi olmalıyız”


Saadet Partisinin (SP) İnegöl İlçe teşkilatının bayramlaşma töreni, Ramazan Bayramının ikinci günü parti binasında gerçekleştirdi.Saat 12.00'de parti binasında gerçekleşen bayramlaşmaya, SP Bursa İl Başkan Yardımcıları İsmail Özdemir, Salih Berber, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, İlçe İstişare Kurulu Üyesi, Cansuyu Derneği İnegöl Temsilcisi Osman Nuri Demircan, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İlçe Başkanı Kenan Alemdar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları ve parti üyeleri katıldı.


CENAB-I HAKK’A  NE KADAR ŞÜKRETSEK AZDIR


Bayramlaşmanın ardından bir konuşma yapan SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş olan Ramazan ayını idrak etmiş olmanın bir kez daha bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk’a,  bizleri bir kez daha Ramazan bayramına ulaştırdığı için ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayı boyunca oruç tutup, namaz kılan, zekatını ve fıtır sadakasını veren, yoğun bir ibadet ve kulluk mevsiminin ardından Allah’ın rahmetini ümit eden Müslümanlar, bugün sevinmeyi elbette hak etmişlerdir. Ramazanda tutulan oruçlarla hem bedenini hem de ruhunu arındıran, aç insanların halini anlayan ve onlara yardım edenler, destek oldukları bu insanlarla beraber, bayramın sevincini de birlikte paylaşmayı çoktan hak etmişlerdir. Oruçlarını kalkan ederek, kendilerine apaçık düşmanlık eden şeytanları, sabır ve samimiyet zincirine vuran müttakî mü’minler, nefislerine karşı elde ettikleri zaferleriyle iftihar etmeyi sonuna kadar hak  etmişlerdir. Ancak bu başarıyı ve bayram sevincini kalıcı kılabilmek ve ötelere taşıyabilmek  için yapılması gerekenler bu kadarla sınırlı değildir. Bayramlar, Peygamber Efendimizin ‘Bugün bir yetim başı okşadınız mı, bir hasta ziyaretinde bulundunuz mu?’  sorusuna ‘Evet ya Rasulallah’ diyebilmemize vesile olmalıdır. Peygamberimiz Muhammed Mustafa gibi yetimlerin öksüzlerin yaşlıların birer sahibi olmalıyız. Kimsesizlerin kimsesi olmalıyız” dedi.


BAYRAMLARI GÜZELLEŞTİREN ÇOCUKLARDIR


Bayramların, tatil yörelerine ve turistik yerlere kaçış vesilesi değil, anne ve babalar başta olmak üzere dost ve akrabaların ziyaret edildiği ya da aranıp sorulduğu günler olması gerektiğini belirten Başkan Ertan Sütçü, “Bayramları güzelleştiren çocuklardır. Çocuklar asla unutulmamalı ve bayramın ulaşmadığı hiçbir çocuk kalmamalıdır.  Çünkü, bayram tüm ümmet ile birlikte yaşanınca bayram olacaktır. Maalesef bayramı idrak ettiğimiz bu bugünlerde yine tebessümlerimizde acı, sevinçlerimizde burukluk var. Siyonist İsrail, füzelerle saklambaç oynayan ve ebelendiği zaman şehit olan Gazzeli çocukların, birçoğu öksüz ve yetim bırakılan Iraklı çocukların, çocuklarını her sabah ölüme gönderen Suriyeli anaların, vahşi Budistler tarafından diri diri yakılan Arakanlı çocukların, yiyecek ekmek bulamadığı için açlıktan ölme tehlikesi yaşayan Afrikalı çocukların hüznünü kalbimizin en derinlerinde hissediyoruz.  Zalim ve alçak bir işgalin sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce masum Müslümanın acısı var yüreğimizde.  Bizler, Müslümanlar olarak her zaman sömürülmeye, zulüm görmeye, ezilmeye mahkum muyuz? Oysa daha güzel bir dünya elbette mümkündür. Sömürü değil adalet, savaş değil barış üzerine kurulu bir dünya elbette mümkündür. Bayramların, bayram gibi yaşandığı bir dünya elbette mümkündür. Cenab-ı Hak'tan bizlere gücün değil, hakkın hakim olduğu yeni bir dünyanın kurulması için şuurlanma ve çalışma gücü vermesini niyaz ediyoruz. Bu bayramın İslam aleminin kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Bu vesileyle kıymetli ilçe halkımızın ve siz değerli teşkilat mensuplarımızın mübarek Ramazan Bayramını bir kez daha en içten dileklerimizle kutluyoruz” şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 31.07.2014 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<