banner359

Siyasi partilerden teröre ortak tepki

02 Ocak 2017 Pazartesi 18:30 2017-01-02 18:37:43
Siyasi partilerden teröre ortak tepki
 Yılbaşı gecesi İstanbul’un Ortaköy semtindeki bir eğlence merkezinde yaşanan ve 39 kişinin öldüğü hain saldırıya Partilerin İnegöl teşkilatlarından ortak tepki geldi.
Ak Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi ilçe Teşkilat Başkanları ve yöneticileri, teröre karşı tek yumruk olarak tepki gösterdiler.
Sedef Pastanesi VİP salonunda yapılan ortak toplantıda Partiler adına konuşan AK parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “Siyasi partilerimizin çok değerli ilçe başkanları ile teröre karşı ortak tepkimizi ortaya koymak, terörde kaybettiğimiz canlarımızı, şehitlerimizi, rahmetle anmak ve gazilerimize şifa dileklerimizi iletmek üzere, bu toplantıyı yapmaya karar verdik. Yılbaşı gecesi İstanbul'da bir eğlence merkezini kana bulayan terör saldırısında yerli ve yabancı 39 kişi yaşamını yitirmiş, 4'ü ağır, 65 yaralının tedavileri devam etmektedir. Şer odaklarınca profesyonel olarak yetiştirilen katil, içeride 7 dakika boyunca ateş ederek terörün ana maksadı olan korku ve panik oluşturmak adına mekân, din, dil, ırk ayırt etmeksizin alçak eylemi gerçekleştirmiştir. Haince yapılan bu saldırı bir vahşettir, cinayettir ve katliamdır. Terör; nereden, kimden ve kime gelirse gelsin, asla kabul etmek mümkün değildir, İnsanların huzurunu kaçırmayı hedefleyen bu eylemler, insanlığı ve medeniyetleri hedef almaktadır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ile son dönemde yaşanan terör olaylarının farklı olmadığını biliyoruz. Her ikisinin de amacı milleti yıldırmak, bezdirmektir. Bu ülkeyi işgal girişiminde bulunmak maksadıyla aynı akıl tarafından yapılıyor.” Dedi.
Demirel konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aziz Milletimiz Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, terörle mücadelede topyekün olarak ülkeye ve bu topraklara göz dikenlere karşı büyük kararlılıkla, sarsılmaz bir bütünlük içinde, tehdit ve provokasyonlara aldırış etmeksizin, bin yıldır yurt edindiği bu topraklarda, kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Son saldırının gerçekleştirilmesinde; Başta Batı olmak üzere, malum ülkelerin yaşadığımız terör olaylarında sessiz kalması, Türkiye'nin bölgede yeniden oluşturulmak istenen, yeni harita planlarına karşı, bütünlüğünü korumadaki taviz kabul etmeyen ısrarlı tutumu ile Rusya ve Türkiye tarafından hazırlanan ve Suriye'de ilan edilen ateşkes de etkili olmuştur. Maksadı toplumda gerilim ve bölünmeyi tesis etmek olan terör; nereden, kimden gelirse gelsin, hangi inanç veya etnik grubu hedef alırsa alsın, asla kabul edilemez. Gün, terörün her çeşidine karşı, milletçe kenetlenme günüdür. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz”.

Son Güncelleme: 02.01.2017 18:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<