banner359

Sözde Ermeni Soykırımını savunanlar Hocalı katliamının failleridir 

26 Şubat 2018 Pazartesi 14:19 2018-02-26 16:57:03
Sözde Ermeni Soykırımını savunanlar Hocalı katliamının failleridir 


25-26 Şubat 1992 tarihlerinde Azerbaycan’ın Hocalı Kasabası’nda Ermeniler tarafından işlenen soykırımın 26. Yıl dönümüne ilişkin açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, “Sözde Ermeni Soykırımı iddialarını gündeme taşıyan ve destekleyenler, 1992 yılının Şubat ayında Hocalı Kasabası’nda işlenen soykırımın failleridir” dedi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, “Bundan tam 26 yıl önce, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’nin Hocalı Kasabasında meydana gelen hadise bir Ermeni vahşetidir. Bu hadise aynı zamanda 21’nci yüzyılın en büyük facialarından, felaketlerinden, katliamlardan birisi olarak tarihe not düşülmüştür. Dönemin Sovyet Sosyalist Devleti’nin ve o zihniyetin, bu kıyımda önemli bir payı, katkısı ve doğrudan müdahalesi olduğu günümüzde daha da iyi anlaşılmıştır” dedi. 

TÜRK MİLLETİNE DÜŞMANLIK 
Saldırının Türk Milletine düşmanlık olduğunu belirten Çağlar, “Hocalı kasabası 25-26 Şubat 1992 tarihlerinde, Ermenilerin kanlı saldırısına maruz kalmıştır. 106 kadın, 63 çocuk, 70’den fazlası yaşlı olmak kaydıyla, toplam 613 soydaşımız katledilmiştir. Binlerce soydaşımız yapılan saldırlar sonucu yaralanmış, esir düşmüş yâda kaybolmuştur. Taşnak terör örgütünün uzantıları aziz Türk Milletine karşı düşmanlıklarını ağır ve vahşi bir saldırı yaparak, sivil ve masum insanları öldürerek göstermiştir” şeklinde konuştu. 

HİÇ BİR ZAMAN UNUTTURMAYACAKTIR 
Türk Milleti’nin bu katliamı unutmayacağının altını çizen Çağlar, “Hocalı Kasabası’nda 1992 yılında yaşanan olaylar bütünüyle Türk Milletine yapılan bir insanlık suçudur. Saldırının failleri ise bizlerin gözünle katillik ve canilik ile değerlendirilecektir. Hocalı Kasabası’nda soydaşlarımızın ırz ve namusuna göz diken, masum sivil insanları öldüren hayâsızları milletimiz her daim hatırlayacak, lanetleyecek ve hiçbir zaman unutturmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI SAFSATASI 
Soykırımın failleri günümüzde sözde Ermeni Soykırımını savunanlardır diyerek konuşmasın sürdüren Çağlar, “Diğer bir yandan, sözde Ermeni soykırımı safsatasını Uluslar arası her mecliste, her ortamda ve hatta Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde dile getiren, yaygara koparan kimileri Hocalıda yaşanan soykırımı görmezden gelmekte, unutturmaya çalışmaktadır. Kendine herhangi bir kimlik seçmekte zorlanan, şahsiyet anlamında yoksunluk yaşamakta olan sözde Ermeni Soykırımı iddialarını gündeme taşıyan ve destekleyenler, 1992 yılının Şubat ayında Hocalı Kasabası’nda işlenen soykırımın failleridir” diye konuştu. 

TEK MİLLET İKİ DEVLET 
Çağlar konuşmasını şöyle sürdürdü, “Unutulmasın ki, tek millet, iki devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Cumhuriyeti’nin esaret altında bulunan vatan parçasına kavuşması vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir gereklilik ve zorunluluktur. Türk milletinin duası, desteği ve isteği de her zaman buna yönelik olacaktır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket daima Azerbaycan Türkleri ile birliktedir.”

Son Güncelleme: 26.02.2018 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<