banner359

Spor festivali tüm hızıyla sürüyor

19 Nisan 2019 Cuma 15:45
Spor festivali tüm hızıyla sürüyor

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Okullar Arası Spor Festivalinde küçük erkekler ve yıldız erkekler futbol müsabakaları sona erdi. Çekişmeli karşılaşmalar sahne olan futbol branşında küçüklerde İstaş Kentaş İlkokulu, yıldızlarda ise Gazipaşa Ortaokulu şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

İnegöl Belediyesi’nin 3 yıldır Başkanlık Kupası adı altında düzenlediği ve bu yıl Okullar Arası Spor Festivali adıyla 4’üncü kez hayata geçirilen organizasyon tüm hızıyla sürüyor. 7 branşta 34 ayrı kategoride düzenlenen ve 36 ortaokul ile 30 lise olmak üzere toplam 66 okuldan 4200 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen Okullar Arası Spor Festivalinde, küçükler ve yıldızlar futbol müsabakaları bugün oynanan final maçlarıyla sona erdi.

FİNALDE BÜYÜK ÇEKİŞME
Bursa’nın en büyük spor organizasyonu olma özelliği taşıyan Okullar Arası Spor Festivalinin futbol branşının finali iki kategorideki finalleri büyük heyecana sahne oldu. Küçük erkekler kategorisinde; 3’üncülük 4’üncülük müsabakasında Selçuk Yahşi İlkokulu, Sezai Karakoç İlkokulunu 2-0 mağlup ederek 3’üncü oldu. Finalde ise İstaş Kentaş İlkokulu, Gazipaşa İlkokulunu 4-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçla Gazipaşa İlkokulu 2’nci oldu. Yıldız erkekler kategorisinde de Nuri Pakdil İHO ile Dr. Emin Acar Ortaokulu karşı karşıya geldi. 2-2’lik eşitlikle sonuçlanan müsabakada, penaltı atışları sonucu rakibini mağlup eden Dr. Emin Acar ortaokulu, 3’üncü oldu. Final karşılaşmasında ise Gaziosmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu ile Gazipaşa Ortaokulu karşı karşıya geldi. Çekişmeli maçta normal süre 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı. Penaltı atışlarında Gazipaşa Ortaokulu rakibini mağlup edip şampiyonluk kupasına uzandı. Gaziosmanpaşa İHO ise turnuvayı 2’nci olarak tamamladı.

SPOR FESTİVALİ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR
Yıldız erkekler futbol branşı final maçını Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’te takip etti. İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hüseyin Kurt’la birlikte saha kenarında bulunan Yiğit, maç sırasında bir açıklama da yaparak şu ifadelere yer verdi: “Bugün 23 Mart’ta başlamış olduğumuz İnegöl Belediyesi Okullar Arası Spor Festivalinin artık sonuna geliyoruz. 7 branş ve 34 kategoride devam etmiş olduğumuz spor şenliğimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bugün de futbol müsabakalarının finalini izlemeye geldik. Tabi önemli olan burada yaptığımız sportif faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde devam etmesi.”

4200 ÖĞRENCİ SPOR YAPTI
“Spor festivalimizin bu yıl 4’üncüsünü yapıyoruz. Tabi bu organizasyonu yaparken bizim paydaş kurumlarımız da var. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüzle beraber yapmış olduğumuz bir çalışma. Ben buradan çok değerli kurum müdürlerimize ve destek olan herkese ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah artık spor festivalimizin sonuna geldik. Önümüzdeki hafta puanlı atletizm müsabakalarıyla finali yapacağız. En sevindirici tarafı da hiçbir kaza, bela, sakatlık olmadan bu işlerin sonlanabilmesi. Allah’ın izniyle şuana kadar aksi bir durumla karşılaşmadık. Yaklaşık 4200 öğrencimiz bu festival sayesinde spor yapma imkanı buldu. Bu rakam çok güzel bir rakam. Bursa genelinde okullar arası en büyük spor organizasyonlarından biri. Bundan sonra da öğrencilerimize yönelik sportif çalışmalarımız artarak devam edecek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<