Su Kaynaklarımızı Daha Dikkatli Kullanmalıyız

22 Mart 2018 Perşembe 15:33
Su Kaynaklarımızı Daha Dikkatli Kullanmalıyız


22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle BUSKİ Müdürü Erdem Atik’i ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, su kaynaklarının kullanımına dikkat çekerek; “Su kaynakları yönünden çok zengin bir ülke değiliz. Suyu çok daha dikkatli kullanmamız gerektiği de ortada” dedi.

banner380

Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte BUSKİ İnegöl Şube Müdürü Erdem Atik’i ziyaret etti. 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle gerçekleştirilen ziyarette, su kaynaklarımızın hızla tükenmesi ve suyun önemine dikkat çekildi.

25 YILDIR KUTLANIYOR
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, 1993 yılından bu yana 22 Mart’ın Dünya Su Günü olarak kutlandığını hatırlatarak; “Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Su konusunda farkındalık oluşturmak adına konulmuş bir tarih olduğunu söyleyebiliriz. Dünya Su Günü 1993’ten bu yana resmi olarak kutlanan bir gün. Özellikle tatlı su kaynaklarının kullanımı ve sürdürülebilir olması adına bunun önemine dikkat çekebilmek adına düzenlenmiş bir gün” dedi.

SU ZENGİNİ BİR ÜLKE DEĞİLİZ
Su kaynakları yönünden çok zengin bir ülke olmadığımıza da vurgu yapan Başkan Taban, “Ülkemizde kişi başına 1 milyon 500 m3 su düşüyor. Sadece 12 yıl sonra 2030 yılında bu miktarın 1 milyon m3’e düşeceği öngörülüyor. Dolayısıyla su zengini değil su fakiri bir ülke olduğumuz ortada. Suyu çok daha dikkatli kullanmamız gerektiği de ortada. Biz de buna katkı koyabilmek için bir farkındalık oluşturmak adına, bu konuya dikkat çekmek adına bugün BUSKİ Müdürümüzü ziyaret etmek istedik. Suyun olmadığı bölgelerde hastalıklara sebep olmasından tutun da ürün yetiştirilememesine kadar pek çok etkinlerinin olduğunu biliyoruz. İnşallah bundan sonra su kaynaklarımızı çok daha dikkatli bir şekilde kullanacağımız bir dönem olur” diye konuştu.

Başkan Taban, konuşmasının sonunda aynı zamanda bugün Regaip Kandilinin de idrak edildiğini belirterek, “Bu vesileyle tüm ilçe halkımızın Regaip Kandilini kutluyorum” dedi.

Ziyarette Başkan Taban BUSKİ Müdürü Erdem Atik’e çiçek takdim ederken, Atik ise Taban’a sokak çeşmesi figürlü hediye takdiminde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<