banner359

Suriyeli aile tedavi olmak istiyor

07 Eylül 2015 Pazartesi 10:35 2015-09-07 10:44:48
Suriyeli aile tedavi olmak istiyor

 Suriye´de yaşanan çatışmalar sivil halka zarar verirken, yaşanan bombardımanlarda insan kayıpları yaşanıyor. Son dönemde kullanıldığı iddia edilen kimyasal bombalar ise insanları yavaş yavaş öldürüyor. Suriye´de yaşanan iç savaş ve IŞİD zulümleri ile bombardımanın ortasında kalarak kimyasal bombadan etkilenen aile İnegöl´e sığındı.

8 ay önce Suriye´ye dönen 4 kişilik Neccar ailesi, 7 gün önce Aziziye bölgesindeki evlerinde kimyasal bombaya maruz kaldılar. Yaşanan bombardıman sonucunda evleri yok olan aile, kimyasal bombadan da büyük zarar gördü. 1 ve 3 yaşındaki çocukları ile anne ve babanın vücutlarında oluşan yanıklar, aileye büyük zarar veriyor.

SADECE SU VE SÜT

5 gün önce İnegöl´e yeniden gelen aile Devlet hastanesine başvurmalarına rağmen uzun süreli tedavi edilmediklerini belirttiler. Baba Mahmud Neccar, 7 gündür gözlerine uyku girmediğini ve sürekli öksürdüklerini belirterek, gıda tüketemediklerini sadece su ve süt içebildiklerini bildirdi.

TEDAVİ EDİLMEYİ BEKLİYORLAR

Kimyasal bomba nedeniyle yaşadıkları büyük sağlık sorununun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunan baba Neccar, çocuklarının ve eşinin de aynı durumda olduğunu belirterek, kısa sürede tedavi edilmeyi istediklerini söyledi.

KİMYASAL BOMBA BİZİ YAKTI

Yaşadıkları olayı anlatan baba Mahmud Neccar, “Bir yıl önce Suriye´deki iç savaş nedeni ile Türkiye´ye gedik. Burada iş bulamayınca tekrar memleketime gittim. 8 Ay Suriye´de kaldım ama orada da iş yoktu. 8 Gün önce IŞİD´in saldırısı gerçekleşti. Saldırıda kimyasal bomba kullandılar. Evimizdeki her şey yerle bir oldu. Eşyalar kullanılmayacak hale geldi. Evimiz birden yerle bir oldu. Çocuklarım ve benim psikolojim bozuldu. Kimyasal bomba nedeni ile her tarafımızda yanıklar oluştu. Sırtımda bacaklarımda ve karın bölgesinde, kısacası vücudumun her tarafında yanıklar var. 2 Çocuğum ve hanımımın da her tarafında yanıklar var. Oradaki kimyasal bombardıman nedeni ile 5 gün önce 2 çocuğum, hanımım ve ben tekrar buraya geldik.” dedi.

7 GÜNDÜR UYUYAMIYORUZ

Kimyasal bombanın büyük zarar verdiğini aktaran Neccar, “Bombanın patladığı günden bu yana ben, hanımım ve küçük çocuğum uyku uyuyamıyoruz. Oğlum ise aralıklarla uyuyup tekrar kalkıyor. Tam olarak oda uyuyamıyor. Görmekte zorlanıyorum. Sürekli öksürüyorum.” Diye konuştu.

TEDAVİ EDİLMEK İSTİYORUZ

İnegöl´e tekrar geldiklerinde ailesinin yanına yerleştiklerini bildiren Neccar, “İnegöl Devlet Hastanesi´ne tedavi için gittik ama sadece bize kısa süreli oksijen tedavisi uyguladılar. İlaç ve detaylı olarak muayene olmadı. Şu anda tedaviye ihtiyacımız var. Hala gözüme uyku girmedi. Her tarafımız yanıyor. Yiyecek olarak bir şey yiyemiyorum. Sadece su ve süt içiyorum. Nefes almakta zorluk çekiyorum. Gözlerim şu anda az görüyor. Allah için insanların bize yardım etmesi bekliyorum. Kendim bu durumumla çalışamıyorum. Babam da hasta. Evimize bir tek küçük kardeşim Muhammed bakıyor. Bir evde 7 kişi kalıyoruz. Şu anda acil olarak muayene olmaya ihtiyacımız var. Bu durum çok acı verici. Lütfen bizlere yardımcı olun” ifadelerini kullandı.

IŞİD KAFA KESİYOR

IŞİD katliamını da anlatan Neccar, “IŞİD ile Esed sürekli bombardıman altında tutuyor insanları. Oralarda olan vatandaşların kafalarını kesiyorlar. Dün 25 kişinin daha kafasını kesmişler” dedi.

Son Güncelleme: 07.09.2015 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<