banner359

Suriyeli aile yardım bekliyor

15 Eylül 2017 Cuma 09:47 2017-09-15 10:05:49
Suriyeli aile yardım bekliyor

Suriye´de savaştan kaçarak bir yıl önce İnegöl´e yerleşen 6 kişilik Suriyeli aile yardım bekliyor. Abuda ailesi, bin lira maaş alan çocuklarının desteği ile geçim savaşı veriyor.

Suriye´deki iç savaştan kaçarak yaklaşık bir yıl önce İnegöl´e yerleşen Fatma Abuda, eşinin savaşta bacaklarından yaralandığını belirterek, “Eşim şuan çalışamıyor. Eşim ve 4 çocuğumla beraber İnegöl´e sığındık. TOKİ´de kirada oturuyoruz. 600 lira kira veriyoruz. Bir erkek evladım var ve o çalışıyor. Bin lira maaş alıyor ve bize bakmaya çalışıyor. 3 tane küçük kızım var. 13, 9 ve 7 yaşlarındaki kızlarım okula gitmek istiyor. Ama onlara ne okul kıyafeti ne de defter, kalem alacak durumumuz yok. Bize Kaymakamlığa başvurmamız söylendi ama aradan geçen zamanda bize bir dönüş yapılmadı. Şuan maddi açıdan mağdur durumdayız. Çocuklarımın okumasını istiyorum ama okutamıyorum. Herhangi bir yardım alamıyoruz. Yardımseverlerden destek bekliyorum” dedi.

KEYFİ UYGULAMALAR YAPILIYOR

Yaklaşık 1 yıl önce çocuklarıyla birlikte savaştan kaçarak İnegöl´e gelen İlmas Hacıosman ise, “Kaymakamlıkta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından çalışan görevliler bizlere sıkıntı çıkarıyor. Yardım başvurusunda bulunmak istediğimizde keyfi uygulamalar yapıyorlar. Benim 3 çocuğum var ve bir tanesi zihinsel engelli. Yardım almak için başvurduğumda bana ‘sana yardım yok´ diyerek kovuyorlar. İlçe Kaymakamı ile de görüşmeme izin vermiyorlar” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 15.09.2017 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<