Taban’dan Kan Bağışı Çağrısı

01 Kasım 2019 Cuma 18:04
Taban’dan Kan Bağışı Çağrısı

Kızılay Haftası sebebiyle Kızılay mobil kan toplama aracı 01-02-03 Kasım tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında belediye binası önünde kan bağışlarınızı bekliyor olacak.
İnegöl Belediyesi’nin talebiyle mobil kan bağışı aracı, Kızılay Haftası kapsamında üç gün boyunca vatandaşları kan bağışına bekliyor. Bugün mobil kan bağışı aracında görevli personelle ve kan veren vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban; ” Kızılay Haftası sebebiyle mobil kan bağışı aracımızı ziyaret edip, görevli personeli ve duyarlı vatandaşlarımızı tebrik etmek istedik. İnsani yardımlarda öncü bir kuruluş olan ve adından söz ettiren, beslenme, barınma ve kan bağışı gibi bir çok alanda etkin çalışmalar yürüten Kızılay’ın, Türkiye’de ve özellikle dünya üzerinde güçlü bir misyonu var. Kan bağışı da bu anlamlı çalışmaların büyük bir kısmını içeriyor. Üç gün boyunca mobil kan bağışı aracı belediye binamızın önünde kan bağışlarınızı bekliyor olacak. Kızılay köklü bir kuruluş. Bizler millet olarak merhametli, yardımsever ve iyilikten yanayız. Yardım elimizi her koşulda mazlumdan ve ihtiyaç sahibi olandan yana uzatırız. Kızılay bu anlamda gönülleri kazanan uluslararası çalışmalara öncülük ediyor. Ülkeler arasında aynı zamanda iyilik elçisi olma vazifesi görüyor.” açıklamasında bulundu.
KAN BAĞIŞI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Kızılay’a yapılan yardımın, insanlığa yapılan yardım olduğunu ve kan bağışının önemini vurgulayan Başkan Taban”; 1868 yılında yola çıkan ve insani yardım çalışmalarında köklü bir kuruluş olarak çalışmalarına devam eden Kızılay geçtiğimiz yıl 3 milyon 850 bin hastaya kan ulaştırmış. 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adıyla kurulan ve dünyadaki ilk “Kızılay” olan, uluslararası harekete “kızıl ay” amblemini de veren de Türk Kızılay’ıdır. Kızılay, yurtta ve dünyada insani yardım elini uzatmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana doğal afetlerden etkilenen 100’ün üzerinde ülkeye uluslararası yardımlarda bulunan Kızılay, aynı zamanda kan bağışında etkin bir çalışma sürdürüyor. Kanın tek kaynağı insan. Ülke çapında her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyuluyor. Kan bağışı ise bu anlamda hayati önem taşıyor. Bu yüzden Kızılay’ın haklı gururunun içinde gönüllü bağışçıların gücü yer alıyor. Bugün itibarı ile mobil kan bağışı aracımız kan bağışında bulunacak vatandaşlarımızı bekliyor olacak. Emeği geçen görevli personelimize ve kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum“ dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<