banner359

Tacir tutuklandı

10 Ağustos 2017 Perşembe 19:00 2017-08-10 19:37:44
Tacir tutuklandı

İnegöl Jandarma´nın Drone destekli dev operasyonunda ormanlık alana ekili 482 kök kenevir ele geçirildi, yakalanan tacir tutuklandı.
Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadele tüm hızıyla sürerken, zehir tacirlerine büyük bir darbe de İnegöl jandarmadan geldi. İnegöl´e bağlı kırsal mahalle sınırları içerisindeki ormanlık alanda, komşusunun sulama hattından habersiz şekilde sulama hattı çekilerek hint keneviri yetiştirildiği ihbarı üzerine harekete geçen İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Drone destekli operasyonunda, piyasa değeri 400 bin lira olan 23 kilogram esrar ve 482 kök kenevir ele geçirildi. Jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalanan şüpheli, “Kenevirlerin çalınma ihtimaline karşı köyün sınırlarına ektim” dediği öğrenildi.
ORMANLIK ALANDA KENEVİR TARLASI
Bursa İl ve İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Bursa genelinde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile mücadele kapsamında kenevir yetiştiricilerine göz açtırmıyor. İnegöl´e bağlı Güneykestane mahallesi sınırlarındaki ormanlık alanda kenevir yetiştirildiği ve hasadı yapılıp, kurutulmaya bırakıldığı bilgisine ulaşan Bursa Jandarma Komutanlığı ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon için düğmeye bastı.
DRONE İLE ARAZİ TARAMASI
Belirtilen bölgeye Jandarma Komutanlığı ekiplerince şafak vakti operasyon düzenlendi. Arazi de Drone ile kuş bakışı yapılan taramada, ekipler uyuşturucunun ham maddesi olan hint keneviri tarlasını tespit ettiler. Mahalle sınırları içerisindeki ormanlık alanda yapılan operasyonda 3.5 metre boyunda 482 kök hint keneviri ile 22 kilo 850 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen kenevir ve kubar esrar maddelerinin piyasa değerinin 400 bin lira olduğu öğrenildi.
YAKALANDI
Ormanlık alanda kenevir yetiştiren 32 yaşındaki B.E., Güneykestane mahallesindeki evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli, İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
KOMŞUSUNUN TARLASINDAN KAÇAK SU HATTI ÇEKMİŞ
Kenevir yetiştirdiğini itiraf eden şüpheli B.E.´nin ifadesinde, kenevir bitkilerini kendisinin ektiğini, iki ayda bir komşusunun tarlasından izinsiz çektiği sulama hattıyla kenevirleri suladığını, kenevirlerin çalınma ihtimaline karşı mahallenin yakınında yetiştirdiğini, uyuşturucu madde kullandığını söylediği öğrenildi.
TUTUKLANDI
Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Son Güncelleme: 10.08.2017 19:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<