banner359

Tarihi Hamam Ayağı Kalkmayı Bekliyor

24 Mart 2016 Perşembe 10:15 2016-03-24 10:16:07
Tarihi Hamam Ayağı Kalkmayı Bekliyor

 Osmanlıya ve eski tarihteki devletlerin tarihi kalıntılarına ev sahipliği yapan İnegöl’de bir tarih daha ayağa kalkmayı bekliyor.  İnegöl’e bağlı Şipali mahallesinde 600 yıllık olduğu bildirilen tarihi hamam küllerinden ayağa kalkmayı bekliyor.

Yıllar önce gelin hamamı olarak bilinen tarihi doku için Bursa Büyükşehirin harekete geçtiği bildirildi.
Konuyla alakalı açıklama yapan Şipali Mahallesi Muhtarı Murat Özer, “610 yıllık tarihi bir hamam. Tarihi çok eskilere dayanıyor. Eski tarihi camimizle birlikte yapıldığı söyleniyor. Osmanlı döneminde yapılan gelin hamamı olarak bilinen bir tarihi hamam. Bizim hamamın faal olduğu dönemi görme şansımız olmadı. Ama köyümüzdeki yaşlılarımız gelin hamamı olarak kullanıldığını söylüyorlar. Bu hamamı kullanan kişilerde varmış. Ön tarafından soyunma odası, iki bölmeli hamam. Kazan odası da varmış. Büyükşehir Belediye ekipleri buraya gelerek incelemelerde bulundular. Ölçüp, biçtiler. Bu tarihi hamamı ayağa kaldıracaklarını söylediler. İnşallah en kısa zamanda tarihimiz ayağa kalkar” dedi.

Son Güncelleme: 24.03.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<