banner359

Tarım Fuarının Enleri Ödüllerini Aldı

27 Eylül 2016 Salı 20:32 2016-09-27 20:35:50
Tarım Fuarının Enleri Ödüllerini Aldı

 Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen İNTARF 2016 (İnegöl Tarım Fuarı) bugün sona erdi. Fuarın son gününde düzenlenen törende İnegöl’ün en iyi ayçekirdeği, şeftali, armut, elma, çilek, çöğür ve damızlık sığır yetiştiriciliği yapan kırsal mahalleleri ödüllendirildi.

Bu yıl 5’inci kez düzenlenen İnegöl Tarım Fuarı (İNTARF 2016), 24 Eylül Cumartesi günü yoğun bir katılımla ziyaretçilerine kapılarını açmıştı. 4 gün süren fuar bugün itibariyle son buldu. 103 firmanın stant açtığı fuar renkli görüntülere sahne olurken, fuar kapsamında İnegöl’ün en iyi ayçekirdeği, şeftali, armut, elma, çilek, çöğür ve damızlık sığır yetiştiriciliği unvanına layık görülen kırsal mahalleleri de ödüllendirildi.

STANTLAR ZİYARET EDİLDİ
Ödül töreni için fuar alanına gelen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleriyle birlikte stantları gezdi. Stant ziyaretleri sonrası Tarım Fuarının enlerinin açıklandığı ödül törenine geçildi.

AYNI BAŞARIYI TARIMDA DA YAKALAYACAĞIZ
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tarım fuarında artık finale gelindiğini hatırlatarak, “Bugün Çin’deki mobilya fuarına 30 Türk firması katılıyor. Bunun 20’si İnegöl’den. Biz inşallah aynı başarı öyküsünü tarımda da yazacağız. Çok net mesaj aldım. Evet fuarları da tanıtmalısınız, lansmanı doğru yapmalısınız ama beraberinde öncelikle kaliteli ürünle, alt yapıyı da yükseltmek lazım. Burada güzel bir açılış yapmıştık Cumartesi günü. Fuarımızın 4’üncü ve son günü. Seneye daha güzelini yapmaya çalışacağız. Ben tüm muhtarlarımıza, Muhtarlar Derneği Başkanımıza, Ziraat Odası Başkanımıza, İlçe Tarım Müdürümüze, MODEF’e, Ticaret ve Sanayi Odamıza, Belediyemizde bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK İŞİMİZ VAR
Tarım fuarının mobilya fuarlarının ötesinde 7-8 ayrı kurumun sinerjisi ile oluşmuş çok güzel bir fuar olduğunu belirten Aktaş, “Her yıl katlanarak da yoluna devam ediyor. Eksikler aksaklar var gibi düşünülebilir ama bizim kesinlikle gözümüzü budaktan sakınacak halimiz yok. İstikamete bakıyoruz. Türkiye stratejik olarak önemli bir noktada. Türkiye’nin değeri ve önemi her geçen gün artıyor. Şunu ifade edeyim, bu işin yolu yordamı belli. Bu iş oturduğunuz yerden karnını kaşıyarak olmuyor. Gezen kurt aç kalmaz misali gezmemiz gerekiyor, kendimizi geliştirmemiz gerekiyor, eğitimler almamız gerekiyor. Muhakkak bu işin biliminden ilminden istifade etmemiz gerekiyor ama beraberinde gecemizi gündüzümüze katıp çok çalışmamız gerekiyor ki tarımda bir başarı öyküsü yazalım. Bizim bu noktada mümbit topraklarımız var mı? Kesinlikle var. İnegöl ve Bursa 4 mevsimi doya doya yaşayan bir şehir. Evet, çok küçük arazilerde küçük ölçekli yapıyoruz bu işi. Daha büyük ölçekte yapmamız lazım. Nihayetinde ilgili kurum ve kuruluşlarla bir araya gelerek daha güzel adımlar atacağız. İnegöl’ün girişinde Türkiye’nin en büyük Mobilya AVM’si var Mobiliyum. Gelenin dudağı uçukluyor. Siz Avrupai bir şey yapmışsınız diyorlar. Bursa’da bilinirliği yüzde 7. Zannedersiniz ki Bursa’da herkes ezbere biliyordur. Reklam o kadar geniş, o kadar çalışılması gereken bir alan ki. Gerçekten çok işimiz var. Özellikle bu sektörde emek vermiş ben kardeşlerimizi ağabeylerimizi görüyorum. Benim sizlerden ricam, bu işle ilgili emeğinizi eksik etmeyin ki İnegöl’e mobilyada yaşadığı veya farklı sektörlerde yaşadığı başarıyı tarımda da yaşatalım. Tarım sektörü hak ettiği değeri bulsun” diye konuştu.

İNEGÖL’DE TARIM CİDDİ BİR SEKTÖR
MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise “5’incisini düzenlediğimiz İnegöl Tarım Fuarı bugün nihayetine ulaşıyor. İnegöl’de tarım ciddi bir sektördür. Bu sektöre biz MODEF fuarcılık olarak Belediyemizin daha önce başlattığı fuar organizasyonlarına aynı şekilde devam ediyoruz. Ben öncelikle MODEF Fuarcılık yönetim kuruluna, personeline, bize bu konuda öncülük ederek destek veren başta İnegöl Belediyemize, Ziraat Odamıza, Ticaret ve Sanayi Odamıza, İlçe Tarım Müdürlüğümüze ve tüm kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl 6’ncısında buluşmak dileği ile fuarımızı kapatıyoruz. İnşallah katılımcılar da memnun olarak ayrılacak” dedi.

DERECEYE GİREN MAHALLELER
Konuşmaların ardından dereceye giren kırsal mahallelere ödülleri takdim edildi. Yapılan derecelendirmede ayçekirdeği kategorisinde; Şipali Mahallesi 1’inci, Boğazköy Mahallesi 2’nci, Deydinler Mahallesi 3’üncü oldu. Şeftali kategorisinde; İsaören Mahallesi 1’inci, Dipsizgöl Mahallesi 2’nci ve Hocaköy Mahallesi 3’üncü oldu. Armut kategorisinde; Sarıpınar Mahallesi 1’inci, Kayapınar Mahallesi 2’nci, Ortaköy Mahallesi 3’üncü oldu. Elma kategorisinde; Paşaören Mahallesi 1’inci, Edebey Mahallesi 2’nci ve Turgutalp Mahallesi 3’üncü oldu. Çilek kategorisinde; Çitli Mahallesi 1’inci, Kurşunlu Mahallesi 2’inci oldu. Cerrah Mahallesine ise anaç fidan ve çöğürcülük ödülü takdim edildi. Damızlık sığır yetiştiriciliği kategorisinde de Deydinler Mahallesinden Selahattin külcü 1’inci, Kozluca Mahallesi’nden Sedat Görgülü 2’nci ve Alibeyköy Mahallesinden Nedim Kaynaz 3’üncü oldu.

Ödül töreni sonrası Başkan Aktaş MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ ile birlikte bazı stantları ziyaret edip katılım belgelerini de takdim etti.

Son Güncelleme: 27.09.2016 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<