banner359

Tasavvuf Korosuna Davet

27 Eylül 2021 Pazartesi 16:27 2021-09-27 16:29:36
Tasavvuf Korosuna Davet

İnegöl Tarihî Mehteri bünyesinde çalışmalarını sürdüren Erkekler Tasavvuf Topluluğu, yeni dönem çalışmalarına Cuma akşamı başlıyor. Şef Cem Taşkıner, koroya katılmak isteyenleri yeni dönem çalışmalarına davet etti.
6 yıl önce kurulan ve Kasım Efendi’nin şiirlerinin, bestekar Erdinç Çelikkol tarafından bestelendiği ilahilerle ilk konserini veren İnegöl Tarihî MehteriErkekler Tasavvuf Topluluğu, 1 Ekim Cuma akşamı çalışmalarına başlıyor.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şef Cem Taşkıner, tasavvuf müziğine gönül veren İnegöllüleri çalışmalara beklediklerini söyledi. Çalışmaların Cuma akşamları İnegöl Tarihî Mehteri çalışma salonunda yapıldığını aktaran Taşkıner; “Son konserimizi İnegöl Gaziler Derneği’nin organize ettiği programda İnegöl Tarihi Mehteri ile birlikte verdik. Birinci bölümde ilahilerimizi ve kahramanlık türkülerimizi seslendirirken; ikinci bölümde mehter marşları ile gazilerimizin bu özel gününü kutladık. Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır çalışma yapamıyorduk. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Gürsu’da 2020 yılının Şubat ayında verdiğimiz konserin ardından 1,5 yıl sonra İnegöl’de Heykel önünde bu güzel konseri icra etmiştik. Kısmetse Aralık ayında yapmayı planladığımız Şeb-i Arus konseri için çalışmalara başlayacağız. Bu vesileyle gerek sazende olarak topluluğumuza katılmak isteyen, gerekse korist olarak yer almak isteyen sanatseverlerimizi Cuma akşamı 20.00’de İnegöl Tarihi Mehteri çalışma salonuna bekleriz” dedi.Taşkıner, desteklerinden dolayı İnegöl Tarihi Mehter Derneği Başkanı Mehmet Semiz ile İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği koro şefi Diler Yalaza’ya da teşekkür etti.

Son Güncelleme: 27.09.2021 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<