banner359

Tayini çıkan hakim ve savcılara iftar yemeği

.

24 Haziran 2015 Çarşamba 19:43 2015-06-24 20:24:10
Tayini çıkan hakim ve savcılara iftar yemeği
 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun 2015 yaz kararnamesi kapsamında İnegöl´den çeşitli il ve ilçelere tayin olan Hakim ve Savcılara veda yemeği verildi. Hakim ve Savcılar, teşekkür plaketi ile uğurlandılar.
Dün akşam Orhan-1 İnegöl Köftecisinde düzenlenen, Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başsavcı Osman Köse, İnegöl Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aydın, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile Savcı ve Hakimler ile eşleri, Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Varol Sarılar, Zabıt katipleri ve Mübaşirlerin katıldığı veda yemeğinde, tayin olan 4 Savcı ile 7 Hakime teşekkür plaketi verildi.

BU TÜR TAYİNLERE ALIŞIĞIZ

İftar yemeğinin ardından konuşan Başsavcı Osman Köse, “Adliyemizde görev yapmaktayken, 2015 yaz kararnamesiyle tayinleri çıkan Hakim ve Cumhuriyet Savcısı arkadaşlarımız için veda yemeği düzenledik. Katılanlara teşekkür ediyorum. Adli yargı da her yıl yaz döneminde bir ana kararname, diğer zamanlarda da kararnameler olmaktadır. Dolayısıyla biz Hakim ve Savcılar olarak bu tür tayinlere alışığız. Ancak yine de en az iki yıl, bazen 5-6 yıl birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla aramızda bir samimiyet, bir dostluk oluşuyor. Dolayısıyla bu şekilde arkadaşlarımızı yolcu etmek, onlardan ayrılmak bizi az da olsa hüzünlendirmektir. Ancak arkadaşlarımızın tayin olduğu yerler büyük ölçüde talepleri doğrultusunda olması azda olsa bizi sevindirmektedir. Tayinleri çıkan arkadaşlarımız burada üstün gayretler ile çalışmışlar hem bilgi birikimleri ile hem de kişilik özellikleri ile çevrelerine örnek olmuşlar. Bu anlamda gittikleri yerlerde de aynı azim ve kararlılıkla çalışacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Ben tayinleri çıkan arkadaşlarımıza burada yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Tayinleri çıkan arkadaşlarımızdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Acizane olarak hakkım geçmişse helal olsun” dedi.

BİR MİLLETE HİZMET EDEN O MİLLETİN EFENDİSİDİR

Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ercan Aydın ise, “Mensubu olduğumuz Adalet Teşkilatı kısaca, hukuku muhafaza etmek ve haksızların tecavüzüne son vermektir. Bu görevlerimizi yaparken zaman zaman zorluklarla karşılaşabiliriz ancak şunu bilmeliyiz ki, bir işte zorluklarla karşılaşırsak, bu işimizin doğru olduğunu gösterir. ‘Bir millete hizmet eden, o milletin efendisidir´ söyleminden yola çıkarsak, memuriyet aslında bir hizmetkarlıktır. Memuriyet görevimizi bir hizmetkarlık bilinciyle yapmak zorundayız. Ancak o zaman gerçek adalet sağlanmış olur. Tayini çıkan arkadaşlarda zorluklara rağmen hizmet bilinciyle hizmetlerde bulunmuşlardır. Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar dilerim” dedi.

3-4 YILDA BİR DEĞİŞİM SÖZ KONUSU

Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ta, “Benim Savcı ve Hakimlere on ikinci vedam. 11 arkadaşımız ülkemizin farklı şehirlerinde inşallah yeni dönemde görev yapacaklar. Kendilerine kattıkları değerlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yerlerinde başarılar diliyorum. Yaptığınız işin gereği 3-4 yılda bir değişim söz konusu. Tekrar gidenlere hayırlı yolculuklar ve başarılar diliyoruz” dedi.

DEVLET MEMURLARININ KADERİ BU

Kaymakam Ali Akça´da, “İnegöl´de göreve başladıktan sonra üç kez Savcı ve Hakimlerimizin veda yemeklerine katıldım. Bu üçüncünün ayrı bir önemi var. Ayrıca İnegöl´de üç tane seçim yaşadık. Ayrılıklar hüzünlüdür. Gittiğiniz yer ne kadar arzu ettiğiniz yer de olsa, tayine çıktığınızda ister istemez bir hüzün oluşur. Çünkü ayrıldığınız yerde yaşanmışlıklar, dostluklar vardır. Devlet memurlarının kaderi belli zaman dilimlerinde bir yerden ayrılıp, başka bir yerde göreve devam etmektir. Tayini çıkanlara yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Mutlu bir gelecek diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İnegöl´den tayini çıkan Savcı ve Hakimlere teşekkür plaketleri ile İnegöl Belediyesi ve Bursa Barosu İnegöl Temsilciliği tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Son Güncelleme: 24.06.2015 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<