banner359

Temizlik İşleri Personelinden ‘Çevre’ Mesajı

05 Haziran 2021 Cumartesi 23:21 2021-06-06 12:22:17
Temizlik İşleri Personelinden ‘Çevre’ Mesajı

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında piknikte bir araya geldi. Mesire alanlarının temiz tutulması noktasında mesaj vermek amacıyla yapılan etkinlikte, mıntıka temizliği yapılarak piknik yapan vatandaşlara çöp poşetleri dağıtıldı.

İnegöl Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında farklı bir etkinlik düzenledi. Kısıtlamaların esnemesi ve havaların ısınmasıyla mesire alanlarının dolmaya başladığı bu günlerde, piknik yapan vatandaşlara sosyal mesaj verebilmek adına Gündüzlü Kırsal Mahallesi bölgesinde mıntıka temizliği yapılarak çöp poşetleri dağıtıldı.

MESİRE ALANINDA MINTIKA TEMİZLİĞİ YAPILDI

Aynı zamanda İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline moral olması adına piknik şeklinde düzenlenen organizasyonda, personele köfte ikramı yapıldı. 60 dolayında personelin katıldığı çevre günü etkinliğinde Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger de hazır bulundu. Yemeğin ardından temizlik işleri personeli hem kendi çöplerini topladı hem de bölgeye dağılarak mesire alanının tamamını temizledi. 20 dolayında çöp poşetinin dolduğu mıntıka temizliği ile bölgede piknik yapan vatandaşlara da pikniğin ardından çöplerini toplamaları uyarısında bulunuldu.

ÇEVREMİZİ ÇOK RAHAT KİRLETEBİLİYORUZ

Etkinliğe katılan Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, temizlik sonrası bir açıklama yaptı. İnegöl Belediyesi olarak Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Temizlik İşleri personeli ile birlikte piknik alanlarının temiz bırakılması konusuna dikkat çekmek istediklerini belirten Dülger, “Piknik yaptığımızda bulunduğumuz alanları evimiz gibi görüp, oraların daha sonra temizlenmesiyle alakalı güzel bir etkinlik yapmış bulunmaktayız. Gördüğünüz alanda temizlik işleri müdürlüğünde görevli arkadaşlarımızla piknik yapıp daha sonra hem kendi çöplerimizi hem de alanda bir mıntıka temizliği yapıp buradaki çöpleri de toplayarak bugünün anlam ve önemine dikkat çekmek istedik. Temiz olduğunu düşündüğümüz alandan çıkan çöpler bunlar. Maalesef çevremizi çok rahat kirletebiliyoruz. Bu vesileyle piknik yapmak için mesire alanlarına giden vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; çöplerinizi toplayıp çöp kutularına atın” dedi.

SOKAKLARI DA EVİMİZ GİBİ ÖZENLE KULLANMALIYIZ

Çevre günü etkinliklerinin bununla sınırlı kalmayacağını hatırlatan Fevzi Dülger, “Salı günü İnegöl merkezde çevre ve sıfır atık çalışmaları kapsamında yaptığımız çalışmalarla atıkların doğayı ne ölçüde kirlettiğiyle alakalı bir çevre sergisi çalışmamız olacak. 2021 yılı itibariyle toplanan atıklar, bu atıkların nasıl geri dönüştürüldüğü, bu atıkların çevreye verdiği zararlarla ilgili resim sergimiz olacak. Şimdiden tüm ilçe halkımızı da sergimize davet ediyoruz. Bu vesileyle tekrar; evimizi nasıl kirletmiyorsak çevremizi ve sokaklarımızı da aynı özenle ve duyarlılıkla kullanmamız gerektiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.06.2021 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<