banner359

Thm Gençlik Korosu Türküleriyle Diyar Diyar Gezdirdi

24 Şubat 2017 Cuma 20:58 2017-02-24 21:03:16
Thm Gençlik Korosu Türküleriyle Diyar Diyar Gezdirdi

 İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, dün akşam düzenlediği konserle İnegöllüleri Anadolu’nun farklı yörelerine ait türkülerle diyar diyar gezdirdi. Kulakların pasını silen THM gençlik korosunun performansı alkış aldı.

İnegöl Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Gençlik Korosu tarafından Perşembe akşamı Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda konser düzenlendi. Rıdvan Sayın şefliğinde, yurdun dört bir yanından farklı yörelere ait türkülerle hazırlanan repertuarla gerçekleşen konserde THM gençlik korosu, türkü severlere unutulmaz bir gece yaşattı.

TÜRKÜLER DİYAR DİYAR GEZDİRDİ
Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban, Eşref Yiğit ve Gülhan Şahin’in de katıldığı Türk Halk Müziği konserine vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Şef Rıdvan Sayın yönetimindeki koro Anadolu’nun farklı yörelerine ait eserleri başarıyla seslendirirken, salonu dolduran dinleyiciler türkülerle adeta diyar diyar gezdi. Koro ve solistlerin söylediği türkülere izleyicilerinde zaman zaman eşlik ettiği konser, büyük beğeni topladı.

İnegöl Belediyesi tarafından 2012 yılında kurulan ve İnegöl’deki 9 lisenin öğrencilerinden oluşan koro, konsere Van yöresine ait Sadettin Kutlu’dan alınma Bizim Eller Ne Güzel türküsü ile başladı. Ardından Muzaffer Sarısözen’e ait Bolu yöresinden Havuzun Başına Varmasın Eller türküsü seslendirildi. Koronun seslendirdiği eserlerin ardından solo eserlerle devam eden konserde solist Mustafa Küskü Seyreyle Güzel Kudreti Mevla Neyler türküsünü İnegöllüler için seslendirdi. Solo eserlerle devam eden konserde; Melisa Öz Mendilimin Ucuna Sakız Bağladım Sakız türküsünü seslendirdi. Ardından koro; Adıyaman yöresine ait Kaleden Kaleye Şahin Uçurdum ve Elazığ yöresine ait Bülbülüm Bağ Gezerim türkülerini seslendirdi. Koronun bu iki güzel performansının ardından solo eserlerle devam eden konserde Burak Kartal Azerbaycan yöresine ait Eziz Dostum Mennen Küsüp İncidi türküsünü seslendirdi. Şef Rıdvan Sayın’da salondakiler için solo performans sergilerken, konser koronun Sinop yöresine ait Ben Giderim Batuma eseriyle devam etti. Ardından solo eserlerle devam eden konserde solist Enes Uslu Diyarbakır yöresine ait Bahçada Yeşil Çınar türküsünü, Didem İrteni’de Mendilim Allanıyor Allanıp Sallanıyor türkülerini seslendirdi. Derlemesini Muzaffer Sarısözen’in yaptığı Havada Bulut Yok Bu Ne Dumandır türküsünün koro tarafından seslendirilmesi ile devam eden konserde, Deniz Dalgasız Olmaz türküsü de yine koro tarafından seslendirildi. Solo performansla devam eden konserde koro solistlerinden Serkan Çelebi, Aşkın Mahsuni Şerif’in söz ve müziğini yaptığı Nem Kaldı türküsünü seslendirdi. Koronun Orta Anadolu’ya ait Kalenin Bayır Düzü türküsüyle devam eden konser, yine koro tarafından sunulan iki türküyle son buldu. Hatay Şenköy yöresine ait Eli Elime Değdi ve ardından Diyarbakır yöresine ait Kar Yağar Kar üstüne eserleriyle konserin finali yapıldı.

Salondakiler İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle unutulmaz bir gece yaşarken, konser sonunda davetliler koroyu alkışlarıyla uğurladı.

Son Güncelleme: 24.02.2017 21:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<