banner359

Tırmanış Duvarı İle Adrenalin Doyasıya Yaşanacak

21 Ocak 2017 Cumartesi 12:44 2017-01-21 12:53:06
Tırmanış Duvarı İle Adrenalin Doyasıya Yaşanacak

 İnegöl Belediyesi sporu her yaş grubuna yaymak için farkındalık ortaya koyan çalışmalara imza atarken, dağcılık ve tırmanış sporuna ilgi duyan dağcılığa tutku ile bağlı olan doğa severlere yönelik tırmanış duvarını hayata geçiriyor.

Kültür park içi Belediye kapalı spor salonu içerisinde oluşturulan tırmanış duvarı dağcılık ve tırmanış sporuna ilgi duyan herkese adrenalin yaşatmaya hazırlanıyor. Yeni oluşturulan tırmanış duvarını yakından görmek için Bursa’dan gelen çeşitli dağcılık kulübü temsilcileri ve üyeleri tırmanış duvarına hayran kalırken, İnegöl Belediyespor bünyesinde faaliyetlerine devam eden Dağcılık branşı sporcuları ise bir an evvel bu heyecanı yaşamak için sabırsız olduklarını dile getirdiler. Sporun bir yaşam biçimi olması adına çeşitli çalışmalara imza attıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Belediye kapalı spor salonunda oluşturduğumuz tırmanış duvarı ile belediyespor bünyesinde faaliyetlerine devam eden dağcılık branşı sporcularına ve dağcılığa tutku ile bağlı olan tüm İnegöllü hemşerilerimize yeni bir heyecan yaşatacak böylesi önemli bir çalışmaya imza atmaktan dolayı mutlu olduğumuzu özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

TIRMANIŞ DUVARI 
İnegöl Belediyesi olarak sporun yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olduğu anlayışı ile hareket ediyoruz diyen Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Belediye kapalı spor salonu içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarının amacının dağcılık ve tırmanış sporuna ilgi duyan vatandaşlarımızın bu heyecanı yaşamaları ve adrenalin dolu keyifli bir zaman geçirmelerini sağlamaktır. Aynı zamanda burada oluşturulan tırmanış duvarı ile beleye spor salonun imkanları doğrultusunda olabilecek en etkili kullanım amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

TEKNİK ÖZELLİKLER
Belediye spor salonu içerisinde oluşturulan Tırmanış Duvarının teknik özellikleri hakkında da açıklamalarda bulunan Yiğit; “7.5 metre yüksekliğinde 10 metre genişliğinde lider tırmanış duvarı, 4.40 metre yüksekliğinde ve 5 metre genişliğinde boulderin(kısa kaya) tırmanış duvarı yerleştirilmiştir. Yapılan duvar kısa kaya yarışması yapılabilecek uygunluğa sahiptir. Aynı zamanda diğer zamanlarda farklı zorluk etapları içeren yüzeylerde hem eğitim hem antrenman yapılabilecek özelliğe sahiptir. Aynı anda 10 kişinin tırmanış yapabileceği uygunluğa sahiptir. Tırmanış duvarının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 48 bin TL’dir” dedi.

BURSALI DAĞCILARDAN AKTAŞ’A TEŞEKKÜR
Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı Bursa’da faaliyetlerini sürdüren çeşitli dağcılık kulüplerinin temsilcileri ve üyeleri belediye spor salonu içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarını bugün yakından gördüler diyen Yiğit; “Şunu ifade etmek isterim ki dağcılık sporuna yıllarını vermiş ve bu branşta önemli noktalara gelmiş insanların İnegöl Belediyesinin böylesi önemli bir çalışmayı hayata geçirmesinin örnek alınması gereken bir hizmet olduğu noktasında birleşmeleri ve oluşturduğumuz bu tırmanış duvarına hayran kalmaları bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Özellikle Bursa’dan gelen dağcılık kulübü temsilcileri Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a dağcılık sporuna vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı ayrıca teşekkürlerini sundular” dedi.

Yiğit son olarak; “Belediyespor olarak İnegöllü hemşerilerimizin sporu bir yaşam biçim yapmaları noktasında elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Belediyespor bünyesinde ilçe halkına sağlıklı yaşam ve spor alışkanlıklarını kazandırmak için çeşitli alanlarda spor faaliyetleri yürütüyoruz. 1500 lisanslı sporcumuz ile gençlerimizin spor ile tanışmalarını ve sporcu bir kişiliğe sahip olmalarını sağlıyoruz. Tüm bu dinamizme yeni bir oluşum eklemenin mutluluğunu yaşayarak, belediye spor salonu içerisinde oluşturduğumuz tırmanış duvarının dağcılık sporuna tutku ile bağlı olan tüm İnegöllü hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, sporla dolu günler temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

Son Güncelleme: 21.01.2017 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<