banner359

Topçu:'İnegöl'ü Önemsiyoruz'

28 Eylül 2016 Çarşamba 11:11 2016-09-28 11:18:43
Topçu:'İnegöl'ü Önemsiyoruz'

 MHP İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaret eden Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Milliyetçi Hareket Partisi´nin dik duruş sergilediğini söyledi.

evfik Topçu Başkanlığındaki MHP Bursa İl yönetimi, önceki akşam İnegöl İlçe Teşkilatını ziyaret etti. İl yönetimini, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sipahi ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.

İNEGÖL´Ü ÖNEMSİYORUZ

MHP İlçe Başkanı Mustafa Sipahi´nin selamlama konuşmasının ardından söz alan Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, "Bu akşam ilçe ziyaretleri programı nedeni ile buradayız. Bizleri karşıladınız, hepinize çok teşekkür ediyorum. Heyetimiz atandıktan sonra İnegöl´e ikinci gelişimiz. İl teşkilatı olarak diğer ilçelere bir defa gidebilmişken, İnegöl´e ikinci gelişimiz. Bu şunu gösteriyor; İnegöl teşkilatımız bizim için çok önemli. Ziyaretimizin maksadı, diğer ilçelerimize hayırlı olsun, yeni görev alan arkadaşlarımızı tebrik etmek ve Milliyetçi Hareket Partisi´ndeki süreci, 15 Temmuz´u ve önümüzdeki süreci sizlerle paylaşmak, dertleşmek için buradayız" dedi.

1 KASIM SEÇİMLERİ BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ

"Biliyorsunuz 1 Kasım seçimleri faciasını yaşadık. Bütün MHP´liler, bütün Ülkücüler o gün çok üzüldü" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Topçu, "Gerçekten hepimiz çok üzüldük. 2 milyon oy kaybedip de üzülmeyen Milliyetçi Hareket Partili yoktur. Biz o süreci bütün unsurlarıyla, neden, niçin, Genel Başkanımızdan başlayarak en aşağıdaki teşkilat birimimize kadar makul ölçülerde tartışmamız gerekirken, maalesef bu fırsat verilmedi. MHP´nin kültüründe hiç olmadık bir şekilde, bir imza kampanyası başlatıldı. 1 Kasım seçimlerini tartışan arkadaşlarımızla bizim aslında hiçbir sıkıntımız yok. Onların duruşuyla alakalı sıkıntılarımız vardı. Bildiğiniz gibi MHP 47 yıllık bir siyasi hareket ve bir defaya mahsus olmak kaydıyla olağan üstü kongre yaşadık. Bu da hepimizin bildiği gibi cennet mekan Başbuğumuzun vefatı. Vefatı üzerine olağan üstü kongre olmuştu. Halbuki 1 Kasım seçimlerinden sonra il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, ‘Gelin arkadaşlar şu seçimleri konuşalım. Neleri eksik yaptık, nerelerde eksik kaldık´ bunları konuşmamız gerekirken, hemen ertesi günden başlamak kaydıyla, işler kötü gidince fırsattan istifade edip Genel Başkanımıza saldırılar başladı ve imza kampanyası başladı. Bu nedenle bazı arkadaşlarla fikri ayrılığa düştük. Bu süreci yaşarken de Allah razı olsun arkadaşlarımız görev aldı. Bazı arkadaşlarımız istifa etti ve burada bu heyetler oluştu. Bu heyetlerin gerçekten tarihi bir sorumluluğu ve tarihi bir misyonu var" diye konuştu.

ÜYE SİLME GERÇEK DIŞI

Üye silme konusunun gerçek dışı olduğunu ifade eden Topçu, "Milliyetçi Hareket Partisi yönetimleri olarak nasıl üyeleri artırabilirizin gayreti içerisindeyiz. Hiç kimsenin üye silmek gibi bir gayreti yok. Ayrıca bunun yanında yetkisi de yok. Ama bazı arkadaşlar bu sürecin böyle yönetildiğini ve bizi kavgaya, kaosa sürükleyecek davranışlar içerisindeler. Zaten MHP 1 Kasım´dan 15 Temmuz´a kadar, yeteri kadar basın önünde tartışılmadı mı? Yeter kadar tartışmadık mı? Olumsuz yönlerimiz ile basın önünde tartışılmadık mı? Artık biz bu meseleyi kapatmak istiyoruz, önümüze bakmak istiyoruz. Önümüzde çok kritik süreç var" dedi.

MHP 15 TEMMUZ´DA DİK DURUŞ SERGİLEDİ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Milliyetçi Hareket Partisi´nin dik duruş sergilediğini söyleyen Başkan Topçu, "15 Temmuz´u yaşadık. 15 Temmuz Türk tarihinde çok önemli bir dönemeç. Çok önemli bir kriz ve uçurumun eşiğinden dönüştür. Bunu hiç kimse hafife almasın. Genel Başkanımızın ifadeleri çok net ve ortada. 15 Temmuz´da FETÖ´nün önderliğinde birileri Türkiye´ye kast etmiştir. Amaçları yeni bir Suriye yaratmaktı. Yani 15 Temmuz´da başarılı olsaydılar, 16 Temmuz´da on binlerce insan birbirlerini pusu kurarak öldürmeye çalışan, her sokakta ayrı ayrı çatışmaların yaşandığı bir Türkiye´ye uyanabilirdik. Bu süreçte MHP´nin duruşu, bilge liderimiz Devlet Bahçeli´nin duruşunu hep beraber yaşıyoruz. Bu süreç başladığı andan itibaren hükümet yetkililerinden de, Cumhurbaşkanından da, Başbakandan da çok daha önce sürece müdahale edip, doğru bilgiler alıp, dik duruş sergileyen bir harekettir" dedi.

MAĞDUR OLANLAR VAR

FETÖ operasyonları kapsamında birçok insanın mağdur olduğunu ve ya meslekten ihraç edildiğini ya da açığa alındığını belirten Topçu, "Bugünlerde gündemde olan bir mesele daha var. FETÖ ile ilgili operasyonlar sürürken birçok insan açığa alındı ve birçok insan da görevinden ihraç edildi. Fakat maalesef Genel Başkanımızında ifadesi ile bunlar biraz özensiz, biraz toptancı bir anlayışla bu süreç yönetiliyor. Bugün bizim il teşkilatımıza yüzlerce insan müracaat ediyor. Biz mağdur olduk diyorlar ve gerçekten aralarında mağdur olanlar var" ifadelerini kullandı.

MHP´YE TOPLU KATILIM

Konuşmaların ardından partiye katılan 50 kişiye rozetleri takıldı.

Son Güncelleme: 28.09.2016 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<