Toplu tecavüz sanıkları yeniden hakim karşısında!

26 Kasım 2019 Salı 19:06
Toplu tecavüz sanıkları yeniden hakim karşısında!

‘Markete gidiyorum’ diyerek Çanakkale’deki evinden ayrılan 22 yaşındaki engelli kıza, tecavüz ettikleri iddiasıyla 5’i tutuklu 10 şüphelinin yargılanmasına İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 16’şar yıl hapis cezası istemiyle yargılanan ve suçlamaları reddeden tutuklu sanıkların tahliye talebi reddedildi.
Olay geçen yılın Temmuz ayında yaşandı. Çanakkale’nin Çan ilçesinde oturan 22 yaşındaki Bipolar hastası Gamze U., ‘markete gidiyorum’ diyerek evden ayrıldı ve bir daha haber alınamadı. Her yerde aranan ve 12 yıldır psikolojik tedavi gören, yüzde 40 zihinsel engelli genç kız, Çanakkale’de benzin istasyonundan bir TIR’a binerek Kütahya’ya gitmek istedi. Kurşunlu Mahallesi’nde araçtan inen genç kız, burada Caner Y. ile tanıştı. İddiaya göre genç kızı bir barakaya götüren Caner Y., cinsel istismarda bulundu. Ardından para karşılığı Caner Y.'nin arkadaşları da Gamze U. ile ilişkiye girdi. Genç kız bir fırsattan yararlanarak barakanın camından kaçtı. 

Yaşadığı dehşet dolu anların ardından bir kamyona binen Gamze U., önce Kütahya'ya, ardından trenle Eskişehir'e geldi. Eskişehir Tren garında polisin durumundan şüphelendiği genç kız, başından geçenleri anlatınca olay yeri olan İnegöl Kurşunlu Jandarma Karakolu'na götürüldü. Burada başlatılan soruşturma kapsamında kıza tecavüz eden Caner Y. ile para karşılığı ilişkiye girip ve tecavüz olayına karıştıkları gerekçesiyle Ali K., Ayhan Y., Emir K. ve Uğur C. E.G., T.G., İ.A., S.B. ve Y.K. gözaltına alındı. Savcılık ifadelerinin ardından Sulh Ceza mahkemesine sevk edilen 10 kişiden  Caner Y., Ali K., Ayhan Y., Emir K. ve Uğur C. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.G., T.G., İ.A., S.B. ve yüzde 50 zihinsel engelli olduğu öğrenilen Y.K., adli kontrol şartı ile serbest kaldı. 

SANIKLARIN YARGILANMASINA DEVAM EDİLDİ

banner380

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, haklarında ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 16’şar yıl hapis cezası istemiyle dava açılan 5’i tutuklu 10 sanık 4.kez hâkim karşısına çıktı. Duruşmaya mağdur Gamze U., katılmadı.
RAPOR GELMEDİ
Gamze U. Hakkında Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen dosya gelmemesi nedeni ile dava 11 Şubat’a ertelendi, 17 aydır tutuklu olan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<