banner359

TÜGVA'dan örnek etkinlikler

23 Mart 2018 Cuma 17:20
TÜGVA'dan örnek etkinlikler

Kısa bir süre önce İnegöl´de faaliyet göstermeye başlayan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İnegöl Temsilciliği, birbirinden güzel etkinlikleri imza attı. Ortaokuldan 12-35 yaş arası tüm gençleri kucaklayan gençlik hareketi, gençlerin daha nitelikli bir yaşam sürmeleri, bilim ve fen ışığında güven verecek bir gelecek inşa edilmesi amacıyla milli ve manevi değerleriyle yetişen bir gençliğin oluşması adına birçok alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

Faaliyetler hakkında açıklama yapan TÜGVA İnegöl İlçe Temsilcisi Mustafa Sabri Yıldırım, “TÜGVA İnegöl İlçe Temsilciliğimizi 1 Şubat 2018 tarihi itibariyle açarak faaliyetlere başlamış bulunmaktayız. Ortaokul, Lise ve Üniversite ya da çalışma hayatına atılmış tüm gençlerimizin kendisine dair bir şey bulabileceği, sportif, sosyal kültürel, sanatsal, mesleki ve bilimsel alanlarla birlikte birçok alanda faaliyet gösteren, gençliği doğru anlatan, taleplerini ciddiye alan, bugünü ve dünü doğru anlayan, tarihini doğru okuyan, geleceğini doğru inşa eden bir gençlik arzu ediyoruz. Bu aslında tüm insanlığın ortak temennisi. Bizde TÜGVA olarak gençlerimizin arzu edilen şekliyle bir yaşam inşa etmeleri adına her alanda faaliyet gösteriyoruz. Engin tecrübe ve deneyime sahip şehrimiz insanlarının bugün TÜGVA marifetiyle yeni nesil bir gençlik oluşumunun içerisinde bulunarak daha müreffeh bir geleceğin ilk adımlarını birlikte atmak istiyoruz. TÜGVA olarak ulusal ve uluslararası birçok dalda aktiviteler, kurslar, gezi, seminer ve programlar, bunların dışında TÜGVA gençliği adı altında sportif faaliyetler gerçekleştiriyoruz” dedi.

DOĞAYLA İÇİÇE

Yaklaşık 1.5 aylık süre zarfında her Perşembe akşamı vakıf binasında farklı gündem maddeleri ve konuklarla sohbetler düzenlediklerini ifade eden Yıldırım, “Lise öğrencilerine yönelik doğa yürüyüşleri düzenliyor, daha sağlıklı bir yaşam sürmek gayesiyle hem spor yapıyor hem de doğada güzel zaman geçiriyoruz. Her Pazar günü sabah namazlarında İshakpaşa camisinde buluşuyor, genç kardeşlerimize bu yönde özendirici faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Vakfımız binasında Pazartesi akşamları lise koordinatörlüğümüz bünyesinde erkek öğrencilerimizle buluşuyor, aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Her Salı akşamları kadın aile koordinatörlüğümüz bünyesinde kadın ve aile hayatını iyileştirmeye yönelik programlar düzenliyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu programlarımıza bazı zamanlarda farklı misafirler davet ediyor ve gerek tecrübelerinden faydalanıyor gerekse çeşitli bilgiler alıyoruz. Yine her Çarşamba günü lise hanım koordinatörlüğü bünyesinde vakfımız binasında çeşitli programlar düzenliyoruz. Perşembe akşamları çalışan gençlik koordinatörlüğü marifetiyle yine vakfımız binasında çalışan gençlik üzerine çalışıyor ve faaliyetler üretiyoruz. Cuma günleri de ortaokul koordinatörlüğümüz marifetiyle vakfımız binasında ortaokul öğrencileri ile buluşup sohbetler ediyor ve çeşitli söyleşilerde bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte vakfımız bünyesinde bir çok mesleki ve sanatsal alanda kurslar açacak, tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu kurslardan her koordinatörlük bünyesinde gençlerimizin faydalanması adına çaba harcayacağız. Düzenleyeceğimiz etkinlik bir gezi olabildiği gibi bir mesleki kurs,  ya da sanatsal bir faaliyet de olabilecek ya da sportif etkinlikler noktasında da var olacağız” dedi.

ÜCRETSİZ KURSLAR

Vakıf bünyesinde robotik kodlama ve geleneksel okçuluk, grafik tasarım gibi alanlarda tamamen ücretsiz kurslar açacaklarını duyuran Yıldırım, “Bu süreçte duyurularımızı ve etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. TÜGVA yeni nesil bir gençlik vakfıdır. TÜGVA, TÜGVALI olmak isteyen herkese kapısının açık olduğu, her yeni katılımcısın rahatlıkla kendini ve fikirlerini ifade edebildiği, makul, saygılı, uzlaşı ve ortak akıl kültürünün tam olarak benimsendiği, ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan samimi bir oluşumdur. Bu oluşumda yer almak isteyen, yeni Türkiye için ben de varım diyen, kendim ve çevrem için neler yapabilirim diyen herkesi vakfımıza davet ediyoruz. Henüz çok yeni kurulmuş olmamıza rağmen yaklaşık 1.5 ay içerisinde vakfımızda çeşitli misafirlerimizle sohbetler düzenledik, doğa yürüyüşleri gerçekleştirdik, kadın aile koordinatörlüğümüz marifetiyle çeşitli programlar yaptık, sabah namazlarında buluştuk, liselerde doğru meslek seçimi konularında seminerler verdik, çalışan gençlik koordinatörlüğümüz marifetiyle esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik, kandil kutlama programları düzenledik” diye konuştu.

YAZ OKULLARI

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bunlarında dışında yakın zamanda üniversite öğrencileri arasında bir takım sportif turnuvalar da düzenleyecek olan vakfımız okulların kapanması ile birlikte TÜGVA yaz okulu bünyesinde sportif ve sanatsal ve kültürel etkinliklerle dolu bir yaz okulu aktiviteleri planlamaktadır. Yaz okulu bünyesinde gençlik kampları ve geziler de düzenleyecek tarihe yolculuklar yapacak, bilgi dolu eğlenceli bir yaz kampı geçireceğiz. Son olarak tüm genç kardeşlerimize TÜGVA´lı olmak, TÜGVA´nın sıcak ve samimi ortamında zaman geçirmek, geleceğe umutla bakmak düşüncesinde olmaları halinde kendilerini vakfımıza davet ediyoruz. Yeni nesil gençlik vakfı TÜGVA gençlerin, kendini genç hissedenlerin, ortak bir paydada buluşan herkesin vakfıdır. TÜGVA´lı olmak, bu oluşumun içinde yer almak ya da desteklemek isteyen her yurdum gencini TÜGVA´ya davet ediyoruz. Türkiye´nin gençlik vakfı TÜGVA yeni nesil bir gençlik vakfıdır, herkesin vakfıdır. Yaz okulu başvuruları, kurs, etkinlik, gezi ve diğer aktivite kayıtları için tüm genç kardeşlerimizi vakfımıza bekliyoruz. TÜGVA Burhaniye mahallesi İstiklal caddesi numara 19 adresinde. Yine vakfımıza TÜGVA İnegöl ismiyle instagram twitter ve facebook üzerinden ulaşabilirsiniz.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<