banner359

Türk Eğitim-Sen İlk Yarıyılı Değerlendirdi

21 Ocak 2019 Pazartesi 10:14
Türk Eğitim-Sen İlk Yarıyılı Değerlendirdi

Türk Eğitim Sen İnegöl Şubesi Başkanı Özgür Gümüş, 2018-2019 eğitim öğretim yılının 1. dönemini değerlendirdi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının 1. Döneminin 18 Ocak Cuma günü sona ereceğini ifade eden değerlendiren Türk Eğitim Sen İnegöl Şubesi Başkanı Özgür Gümüş, “Milli eğitim camiası açısından yine kargaşa ve belirsizlik dolu bir dönemin daha sonuna geliyoruz. Hem ülkemiz genelinde hem de Bursa özelinde pek çok sorun çözüm beklemektedir. Bugün Türk Eğitim-Sen İnegöl Şubesi olarak acil çözüm bekleyen sorunları siz değerli basın mensuplarımız aracılığıyla saygıdeğer kamuoyu ile paylaşacağız. Öğretmenlerimizin statülerinin, itibarlarının, iş memnuniyet düzeylerinin artırılması ve hak ettikleri konuma ulaşmaları için başta siyasi erk olmak üzere toplumun her kesimi el ele vermelidir. Bu noktada Türk Eğitim Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmasını istiyoruz. MEB bu konuda bir an önce adım atmalıdır. Tabi bu kanun çıkarılırken kazanılmış haklarımıza dokunulmadan gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Bu kanun çıkarılırken öğretmenlik mesleğinin saygınlığı korunmalı, öğretmenlik mesleğinin statüsü sağlam bir zemine kavuşturulmalıdır. Yandaş kayırmacılık, liyakatsiz, ehliyetsiz insanların iş başına getirilmesi, öğretmenlerin motivasyonlarını bozmaktadır. Liyakatsiz insanlar yöneticilik makamlarına getirildikçe, ahbap-çavuş ilişkisi ön planda oldukça, biat kültüründen beslenenler el üstünde tutuldukça eğitimde hiçbir zaman hedeflenen başarıyı, verimi, huzuru yakalayamayız” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE UYGULANAN ŞİDDET

Öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmamasından dolayı şiddet olaylarının sürdüğünü belirten Gümüş, “Öğretmenler en çok veli ve öğrenciler tarafından şiddete uğrarken, büyük bölümü şikayetçi bile olamamaktadır. Talebimiz; eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla, Şiddeti Önleme Kanunu çıkarılması, Türk Ceza Kanunu’nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı nitelikte yeni düzenlemeler yapılarak; bu eylemlerin, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın eğitim hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suç tipleri başlıkları altında değerlendirileceği yasal düzenlemeler yapılması, cezaların artırılması ve verilen cezaların ertelenmemesinin sağlanmasıdır” dedi.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜNÜN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Gümüş sözlerini şöyle sürdürdü; “Öğretmenlerimizin taleplerinden birisi de ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması sözünün yerine getirilmesidir. Hükümetin ve diğer siyasi partilerin de seçim vaatleri arasında yer alan, seçimden sonra ise bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü olan 3600 ek gösterge, emekliliği teşvik edecek ve yeni atamalara yer açılmasını sağlayacak bir uygulama olacaktır. Hükümet tarafından açıklanan Yüz Günlük Eylem Planında da yerini alan ek gösterge sözünün yerine getirilmesini ve bu konudaki yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz.”

SÖZLEŞMELİ KÖLELİK SON BULMALIDIR

“Sözleşmeli olarak atanmış öğretmenlerin tayin hakkının olmaması eşlerinden, çocuklarından ayrı yaşamalarına neden olmaktadır. Vizyon belgesinde sözleşmeli öğretmenliğin süresinin kısaltılacağı da belirtilse, çakılı kadro ile çalıştırılmaları bu soruna merhem olmayacaktır. Talebimiz sözleşmeli öğretmenliğin tamamen kaldırılmasıdır. Bu yapılana kadar da tüm sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmelidir.”

TÜM ÖĞRETMENLER KADROLU OLSUN

“Hiç kimse ve hiçbir grubun doymaz iştahını tatmin etme kaygısına düşmeden, eğitim çalışanlarının ayrıştırılmayacağı ve devlete güvenin yeniden sağlanacağı adil bir sınav sistemi ile ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atama yapılmalıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<