Türk eğitim-sen'den kahvaltılı kutlama

.

24 Kasım 2014 Pazartesi 17:36 2014-11-24 19:00:52
Türk eğitim-sen'den kahvaltılı kutlama
 Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kahvaltıda bir araya geldi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen kahvaltıya, Kamu-Sen Bursa İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Şenol Şahin ile 700’ün üzerinde üye ve ailesi katıldı.

FIRSAT BULDUKÇA ZİYARETİNİZE GELECEĞİZ

Kahvaltının ardından bir konuşma yapan Türk Eğitim-Sen İnegöl Temsilciliği Başkanı Şenol Şahin, “Türk Eğitim-Sen İnegöl Ailesi olarak, öğretmenler günü münasebetiyle bir araya gelmek, tanışmak ve kaynaşmak amacıyla bu kahvaltı programını tertiplemiş bulunuyoruz. Programın hazırlanmasında asıl pay sahibi olan, emeği geçen Yönetim Kurulu Üyelerimize, Sosyal Faaliyetler Masası adına Başkan Bilgihan Baydar’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Üyelerimiz, sevinç ve üzüntülerimizin paylaşılması için öncelikle okul ve kurum temsilcilerimizden üye ve üye yakınlarının nişan, düğün, sünnet, doğum ve cenaze merasimlerinde bulunabilmemiz için bizleri bilgilendirmelerini istirham ediyorum. Türk Eğitim-Sen’in güzide temsilcileri, okullarımıza gidemediğimiz için bazen bizlere haklı olarak kırılıyorsunuz. Lütfen bizleri okullara gelmiyor olarak değil, gelemiyor olarak kabul ediniz. Çünkü, benim ve arkadaşlarım haftalık ortalama 30 saat derse giriyoruz. Bu nedenle sizlerden özür diliyoruz. Ama fırsat buldukça ziyaretinize geleceğiz” dedi.

DEVLET MEMURLUĞU TOPYEKUN ORTADAN KALDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Kamu-Sen Bursa İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu ise, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak, “24 Kasım bizim için kutlama gününden ziyade yas ve matem günü haline gelmiştir. Ekonomik, sosyal, özlük hakları açısından artık kamuda en alt seviyeye düşmüş bir meslek kurumunun temsilcileri haline geldik. En tepeden başlayarak sokaktaki vatandaşa kadar yok sayılan meslek grubu haline geldi. Sizin mesleğinizi yok sayan bir siyasi iradeyle karşı karşıyayız. Hükümet, bu saatten sonra devlet memuru istemiyor, hükümet cariyesi istiyor. Her istediklerini yapan hükümet memurları arıyorlar. Hükümet, bizleri çalışan adı altında bir nevi sözleşmeli vatandaş haline getirmeyi planlıyor. Devlet memurlarının üzerinden 657 zırhını çıkarmak istiyorlar.  Devlet memurluğu topyekun ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. İstiyorlar ki, bizim kölemiz olsun. Buna geleceğimizin, devletimizin güvencesi için müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

HIRSIZLIĞI, ŞEREFSİZLİĞİ GÖRÜP DE SUSAN ‘BEN DÜRÜSTÜM’ DİYEMEZ

banner380

Kanun değişikliği ile birlikte müdürlerle başlayan, müdür yardımcıları ile devam eden çok ciddi bir tasfiye süreciyle karşı karşıya olduklarının altını çizen Selçuk Türkoğlu, “Bu tasfiye süreci, 28 Şubat ve 12 Eylül darbeleri dahil hiç bir dönemde görülmemiş kadar ahlaksızca, insafsızca ve adaletsizce gerçekleşmektedir. Bursa’da 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin 482’sinin 286’sı uyduruktan bir yönetmeliğin maddelerine göre görevden alınmış, onların yerine geleceklerle yine kaldırılan sınavlar neticesinde müdür yardımcılarına gelmiş, bir de stajyer öğretmene mülakat getirmiş. Böyle bir süreç Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmamıştır. Bursa il Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yla alakalı bir tek şey söyleyeceğim. Veli Sarıkaya, Ankara 11 Nolu Sulh Ceza Mahkemesinde resmi belge düzenlenmesinde yalan beyanda bulunmak suçundan 75 gün kesinleşmiş hapis cezası aldı. İnegöl’de ne oldu? Benim de halen yargılandığım yandaş sendikanın temsilcisi ile alakalı bir dava var. Benim, mail ile bir okul müdürünü şikayet ettiğimi iddia ettiler. Şikayet edilen müdürümüz gidip suç duyurusunda bulundu. Bir başkasının mailini hırsız gibi kullanan kişi, Sinan Aktaş çıktı. Mahkemeden ceza aldı, hırsızlığı belgelendi. Bu konuyla alakalı müfettişler geldi, o adama ceza vereceklerine, şikayette bulunan müdür ve eşini görev yeri değişikliği ile cezalandırdılar. Sen misin bu adamı şikayet eden? Bursa Milli Eğitimi bu işte. Bunların adalet anlayışı işte bu. İlçe temsilcimiz Şenol Şahin’e yönelik bir iftira vardı. Devlet büyüklerine küfür etti diye dava açtılar, görevden aldılar. Şenol Şahin’de o davadan beraat etti. Susan bir insan için dürüstlük bir fazilet olamaz. Dürüstlük konuşmayı hakkı haykırmayı ve doğruyu söylemeyi gerektirir. Hırsızlığı, şerefsizliği görüp de susan insan ‘ben dürüstüm’ diyemez. Sizleri tebrik ediyorum. Bu duruşunuz dosta güven, düşmana korku salıyor. 6 Aralık 2014 tarihinde yürüyüşümüz ve mitingimiz olacak. Sizleri davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, 2014 Ağustos ayında okullarındaki mülakattan 75 puan altında puan alan müdürler Recep Yıldırımlı, Halil Yıldız, Nevzat Bali, Kadir Doğanlar, Serhat Özdemir, Bünyamin Buztaş, Kadir Filiz ve İlhami Erdoğan’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Son Güncelleme: 24.11.2014 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<