Türkmen bebek Medine yardım bekliyor

01 Eylül 2016 Perşembe 14:52
Türkmen bebek Medine yardım bekliyor

Suriye’deki savaştan kaçarak Bursa’nın İnegöl ilçesine yerleşen Türkmen ailenin bir yaşındaki kızları Medine, hayırseverlerden yardım bekliyor. Doğduğundan beri beyninin sol tarafı tam gelişmediği için kasları çalışmayan Medine, ailesinin maddi imkanı olmadığı için tedavi olamıyor.
Yaklaşık 1,5 yıl önce Suriye’de iç savaştan kaçarak İnegöl’e yerleşen Abdullah Yusuf ve Mine Şevki çifti, bir sene evvel ilk çocukları Medine Nur’u kucaklarına almanın mutluluğunu yaşadı. İnegöl Devlet Hastanesi’nde dünyaya gelen Medine’nin yapılan tetkikler sonucunda beyninin sol tarafının gelişmediği ortaya çıktı. Daha sonra Bursa Dörtçelik Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen küçük Medine, ailesinin maddi imkansızları sebebiyle tedavisi yarım bırakılarak hastaneden çıkarıldı. 24 yaşındaki baba Abdullah Yusuf’ta sara hastası olduğu için çalışmakta zorlanıyor. Yaklaşık 1,5 yıldır girdiği işten sara hastası olduğu için çıkarıldığını belirten Abdullah Yusuf, kızının tedavisi için hayırseverlerden destek istedi.
Çaresiz baba Abdullah Yusuf, “Kızım hasta dünyaya geldi. Kızımın beyninin yarısı gelişmemiş ve zayıf. Vücudunu hareket ettiremiyor. Hastaneden çıkarma sebebimiz, oradaki tedavinin yeterli olmaması. Doktor geniş bir tedavi gerektiğini söyledi. Daha geniş çaplı tedavi için maddi imkanımız yok. Kızım Bursa’da tedavi gördüğü 40 gün boyunca her gün eşim ile beraber Bursa’ya gidip geliyorduk. Çünkü eşimin emzirmesi gerekiyordu. Daha geniş bir tedavi için elimizden birilerinin tutmasını bekliyoruz. Şu anda hayati tehlikesi yok, ama havale geçiriyor. Ateşi inmiyor” diye konuştu.
Kendisinin de sara hastası olduğunu ifade eden Abdullah Yusuf, “Benim de sara hastalığım var. Şu an ilaç kullanıyorum. Bu yüzden bazen işten çıkarılıyorum. Açıkçası kimseye söylemiyorum, çünkü işten çıkarıyorlar. Bir firmada nöbet geçirdim, bir iş kazası başıma gelebilir diye hemen işten çıkardılar” şeklinde konuştu.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<