banner359

Türkoğlu:Bursa İl Milli Eğitim Müdürü kurdele tutuyor

23 Ocak 2017 Pazartesi 10:43 2017-01-23 10:59:04
Türkoğlu:Bursa İl Milli Eğitim Müdürü kurdele tutuyor

 2016-2017 eğitim öğretim yılının birinci dönemini İnegöl´de değerlendiren Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa´da Milli Eğitim Müdürünün olmadığını belirterek, “Bütün kabiliyeti eline tutuşturulan kurdeleyi tutmaktan ibaret olan bir Veli Sarıkaya portresi var” dedi.

Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı ve sendika üyeleriyle birlikte sendika binasında bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa´da bin 600´e yakın eğitim çalışanın bu malum süreçle alakalı açığa alındığını ifade ederek, “Bunların içinden bin 300´e yakını ihraç edildi. Hali hazırda da 250´nin üzerinde açığa alınanlar var. 80 eğitim çalışanı da göreve iade edildi. Açığa almak ve ihraç etmek noktasında tavşan hızıyla hareket eden yönetim, hiçbir bağlantısı olmadığı ortaya çıkmış eğitim veya kamu çalışanları için ise iade noktasında kaplumbağa hızıyla hareket ediyor. Bu bütün kamu hayatında tedirginliğe ve bir korku imparatorluğuna neden oluyor. İdari soruşturmalarla ilgili ihraçlarda ve açığa almalarda bir yargılama süreci olmadığı, ortada iddianame olmadığı için herkes daha ziyade bir tahmin üzerinden hareket ediyor. Yani şundan dolayı olabilir, bundan dolayı olabilir deniliyor. Bunların ne kadar hukuki olup, olmadığı ise tam anlamıyla bir tartışma konusu. Eğer bu bahsedilen kriterler veya şuanda kamuoyunda bilinen kriterler, çocuğuna malum yapının okuluna gönderme, çocuğun onların yurtlarında barınması veya bu yapının çeşitli faaliyetlerinde yer alma, bu yapının yurtdışında ki bağlantılarına gitme, gelme, oralarda toplantılara katılma gibi bir kriter varsa buradan açıkça iddia ediyorum; Bursa Milli Eğitimin de okul müdürü olarak görev yapanların en az yarısının açığa alınması lazım. İl Milli Eğitim, İlçe Milli Eğitim, Teftiş Kurulunda görevlilere de bu kriterleri uygulandığınız takdir de, büyük bir çoğunluğunun da açığa alınması lazım. Bu tür tarifi yapılmayan suç unsuru olmadan, yargılama da yapılmadan, ifade alınmadan, 657´nin soruşturma aşamaları işletilmeden yapılan her uygulamaya karşıyız. Herkes için hukuk ve adil yargılama istiyoruz. Ama diğer taraftan ortada dönen kriterler gerçekten bir kriterse ben de iddia ediyorum; İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere aşağı doğru Bursa´da ki idarecilerin büyük bir kısmı idarecilik yapamaz” diye konuştu.

ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

Göreve iadelerle ilgili çifte standart uygulamaların olduğunu belirten Türkoğlu, “İdareciyken açığa alınanlar, hiçbir bağlantıları olmadığı anlaşıldığında geri iade edildiklerinde idareci olarak iade edilmiyorlar. Ancak bu kriter birilerine farklı, diğerlerine farklı uygulanıyor. Aynı pozisyonda olup, idareci olarak iade edilmişler var. Aynı pozisyonda olup, idareci olarak iade edilmemiş olanlar var. Ortada bir kamu idaresi, şeffaf devlet hamuru yok. Özellikle milli eğitim bir kabile görüntüsü veriyor. Buradan hayırda, başarı da çıkmaz. 15 Temmuz ihanet süreciyle alakalı, bu malum yapıyla alakalı Türkiye Kamu Sen´in geçmişten bu güne kadar tavrı, duruşu çok net ve belli. Biz dün kimler için, kimden geldiğine ve kime yapıldığına bakmadan hukuk ve adalet istiyorsak, bugünde herkes için hukuk ve adalet istiyoruz” dedi.

SARIKAYA, KURDELE TUTMAKTAN İBARET

‘Bursa´da Milli Eğitim Müdürü yok´ diyen Selçuk Türkoğlu, “Bütün kabiliyeti eline tutuşturulan kurdeleyi tutmaktan ibaret olan bir Veli Sarıkaya portresi var. Geçenlerde kamuoyuna yansıyan bir fotoğraf var. Bir tarafta İl Milli Eğitim Müdürünün eline kurdelenin ucunu vermişler, diğer tarafta İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün eline vermişler. Ve neticesinde orta tarafta da yandan sendikanın başkanı ve onun yanında da Bylock´tan açığa alınmış İlçe Milli Eğitim Müdürünün karısı ve Eğitim Bir Sen´in Kadın Komisyonu Başkanı kurdele kesiyorlar. Burada kim kesti, kim tuttu derdimiz o değil. Yalnız bu fotoğraf Bursa Milli Eğitimin fotoğrafı. Devleti, kamuyu, kamu yönetimini, kamu idaresini, etiği bu derece ayakaltı edenlerdir. Bursa´ya da, milli eğitime de hayır gelmez. Mücadelemiz bununla alakalıdır” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 23.01.2017 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<