banner359

Tyçp Kuraları Çekildi

26 Ekim 2017 Perşembe 16:56
Tyçp Kuraları Çekildi

Milli Eğitim Bakanlığı ile İş-Kur arasında imzalanan “Toplum Yararına Çalışma Programı” protokolü çerçevesinde, İnegöl´deki okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere 45 temizlik, 15 güvenlik olmak üzere toplam 60 personel kura ile belirlendi. Geçtiğimiz ay düzenlenen kurada 50 temizlik görevlisi alınmıştı. Bugün gerçekleştirilen kura ile birlikte personel sayısı 110’a yükseldi.
120 kişinin başvuruda bulunduğu personel alımında, mutlu sona ulaşanlar Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda 4. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura sonucunda belirlendi.

Toplum Yararına Çalışma Programının (TYP) okullarda 9 ay uygulanacağını aktaran İŞ-KUR İnegöl Müdürü Ahmet Baştürk , “Toplum yararına çalışma programı işsizliğin önüne geçilmek için uygulanıyor. İş-Kur Müdürlüğü tarafından İlçe milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilen 45 kişilik temizlik personeli, 15 kişilikte güvenlik görevlisi personeli için kura çekimi yapıyoruz. Toplum yararına çalışma programı kapsamında okullarda görevlendirilen çalışanlar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okulların belirlediği kurallara, talimatlara ve çalışma kurallarına uymak zorundalar. Kurada ismi çıkarak işe başlayacak 60 arkadaşımızın 9 ay boyunca izin süresi 14 gün. Bunu aşanların programla ilişiği kesilecek. Aynı hanede oturan iki kişi müracaat etmişse bir kişi katılabiliyor. Ayrıca adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre aynı hanede oturan kişilerin aylık gelirleri asgari ücretin 3 katını geçiyorsa, bu kişi de katılamıyor. Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında okullara ilk defa bu sene güvenlik görevlisi alınacak. Güvenlik görevlisi için İnegöl’e toplam 15 kişilik kontenjan verildi” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından 60 kişilik personel kura ile belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
InegölTyçp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<