banner359

Ukrayna'daki korku dolu anları anlattı ...

25 Şubat 2022 Cuma 17:38 2022-02-25 17:48:02
Ukrayna'daki korku dolu anları anlattı ...

Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna’nın Nikolaev kentinde mahsur kalan İnegöllü tır şoförleri bölgede yaşadıklarını anlattı.
Rusya tarafından toprakları işgal edilmeye başlanan Ukrayna'da kalan Türk vatandaşları için tahliye çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda nakliye için Ukrayna'da bulunan 5 İnegöllü TIR şoförü toplam 6 kişiyi tahliye etmek için çalışmalar başladı. İnegöl'de kaymakamlık tarafından mahsur kalan 6 kişinin tahliyesi için rota çizilmeye çalışılıyor.
KÖPRÜYÜ VURACAKLAR
Mahsur kalan tır şoförleri yerel kaynaklardan Rus kuvvetlerinin Nikolaev kentinde bulunan köprüyü bombalayacaklarını öğrendiler. Kanyenthe bölgesinde mahsur kalmamak için en kısa sürede köprüden geçmek için acele ettiklerini ifade ettiler.
Bölgede yaşadıklarını anlatan İlker Çavdar;
Burada toplamda 6 kişiyiz 10 gündür buradayız. Tam çıkış yapacağımız gün Ukrayna-Rusya savaşı patlak verdi. Nikolaev’dayız yetkililer yerimizden oynamamızı istediler. Bizden bilgi gelmeden hareket etmeyin dediler.
Biraz perişanlık var erzakımız bitti yakıtlarımız az,  burayı herkes terk etti. Ne asker kaldı ne vatandaş burada. Burada bir köprüyü patlatacaklar burayı terk edeceğiz. Şehir tamamen boşaltıldı. Güvenli yerlerde kalmaya çalışıyoruz can güvenliğimiz tehlike altında değil.Dönüş tarihimiz belli değil Moldava üzerinden gelmeye çalışacağız Odessa vurulduğu için gemiler çalışmıyor. Şuan araçları çektik beklemedeyiz.
Toplamda 5 araç 6 kişiyiz. Kaymakamımız, Ticaret Sanayi Odası Başkanımız, Şoförler Odası Başkanımıza çok çok teşekkür ederiz bizimle iletişimi kesmiyorlar. 
5 tır aynı yerde park ettiğimiz için dün gece helikopterlerle üzerimizde dolandılar. Karşı tepelerde mevzi kazıyorlar burayı terk edeceğiz nasip olursa. Odessa’ya geçeceğiz.

Son Güncelleme: 25.02.2022 17:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<